SOLIDARITET:  Deinster SV har to spillere fra Sudan i troppen - Emad og Amar. I påsken opplevde Emad grov rasisme. Også Amar har fått føle på kroppen hva det vil si å være flyktning i Tyskland. Nå viser klubben sin solidaritet med gutta. På et lagbilde er alle mørke i huden. Foto: Deinster SV
SOLIDARITET: Deinster SV har to spillere fra Sudan i troppen - Emad og Amar. I påsken opplevde Emad grov rasisme. Også Amar har fått føle på kroppen hva det vil si å være flyktning i Tyskland. Nå viser klubben sin solidaritet med gutta. På et lagbilde er alle mørke i huden. Foto: Deinster SVVis mer

Slik svarte klubben på grov rasisme mot spiller

- En av oss.

(Dagbladet): Fotballklubben Deinster SV - som spiller i de lavere divisjoner i Tyskland - opplevde grov rasisme mot en av spillerne i påsken.

Denne uka kom svaret fra klubben: Et lagbilde der alle spillerne har mørk hudfarge.

- Vår venn og medspiller Emad ble lørdag angrepet, slått og krenket. Det er bare trist. Vold mot flyktninger er patetisk, skriver klubben under et bilde på Facebook.

Emad er sammen med Amar en flyktning fra Sudan. Også sistnevnte er Deinster-spiller, og opplevde ukvemsord i påsken, melder BBC.

- Emad og Amar, dere tilhører oss. Vi er glade for at dere er med oss, skriver klubben.

17000 likes Bildet er et vanlig lagbilde. Men det er justert i photoshop, slik at alle framstår mørke i huden.

Lagbildet har i skrivende stund over 17 000 likes på hjemmesida til Deinster SV - og er blitt delt over 2400 ganger.

Trener Soenke Kreibich sier at klubben gjør dette i solidaritet med de to spillerne.

- Vi ønsket å ta et standpunkt. Ikke bare for oss selv, men i offentligheten. Et mindretall skal ikke få utøve vold for å få fram sin personlige frustrasjon, sier treneren.

Kritisk Andre er mer kritisk:

- Protest mot rasisme. Jeg er ikke så sikker, skriver en Twitter-bruker.

- Dere er rett og slett fantastiske, skriver en annen.

Trener Soenke Kreibich er klar i sin tale:

- Gutta er en del av oss!

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.