Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik svarte Lennon på Rangers-fansens hets

Ble forsøkt brevbombet denne uka.

TRASSIG: Celtic-manager Neil Lennon reagerer mot hjemmesupporterne etter kampen mellom Rangers og Celtic i Glasgow i dag.Foto: SCANPIX/REUTERS/Russell Cheyne
TRASSIG: Celtic-manager Neil Lennon reagerer mot hjemmesupporterne etter kampen mellom Rangers og Celtic i Glasgow i dag.Foto: SCANPIX/REUTERS/Russell Cheyne Vis mer

(Dagbladet): Celtic-manager Neil Lennon ble reddet av postvesenet da det viste seg at en pakke adressert til ham inneholdt en ekte bombe.

Man trodde først at pakken som ble stoppet i posten 26. mars var ment å skremme Lennon, men senere ble det tydelig at inneholdet kunne gjort stor skade.

Neil Lennon lar seg tilsynelatende ikke vippe av pinnen.

Etter dagens 0-0-kamp mellom Celtic og Rangers på Ibrox, gikk Lennon bort til hjemmefansen og holdt hendene bak ørene med blikket festet rett mot de syngende supporterne.

Rangers-fansen ga Lennon en massiv buekonsert etter kampen, og det hevdes blant annet på Twitter at noen sang «What's it like to live in fear» før Lennon tok hendene opp bak ørene.

Lennon innrømmer til tross for reaksjonen i dag at han er påvirket av truslene han har mottatt.

- Dersom dette eskalerer ytterligere, må jeg tenke seriøst gjennom situasjonen min, sier han, ifølge Daily Mail.

- Jeg har aldri før tenkt på å slutte. Jeg fikk vite om pakken for en stund siden, og sikkerhetsfolkene har briefet meg grundig. Jeg har måttet endre litt på livsstilen min, og har måttet overbevise familien min om at dette ordner seg, men jeg har en bitter smak i munnen. Det er enda et kapittel i det som har vært ti stormfulle år for meg når det gjelder ikke-sportslige ting, sier Lennon.

Truet på livet flere ganger
39-åringen har tidligere vært utsatt for sekteriske trusler både som spiller og som manager. Som katolikk på Nord-Irlands landslag måtte han tåle å ha store deler av eget publikum mot seg, og han sluttet på landslaget i 2002 etter å ha blitt truet på livet.

I 2009 ble to menn dømt til fengsel for å ha gått løs på ham i Glasgow, og tidligere i sesongen ble det sendt skarpe skudd til Lennon i posten.

HETSET: Glasgow-fansen skal ikke ha latt bombetruslene mot Lennon gå upåaktet hen.Foto: SCANPIX/REUTERS/David Moir
HETSET: Glasgow-fansen skal ikke ha latt bombetruslene mot Lennon gå upåaktet hen.Foto: SCANPIX/REUTERS/David Moir Vis mer

- Dette med pakken har tatt ting til et nytt nivå. Jeg har måttet roe ned en del sosiale aspekter ved livet mitt. Jeg kan gå i butikken, men sikkerhetstiltakene rundt hvordan jeg gjør ting har gått gjennom taket.

Også to kjente Celtic-tilhengere fikk tilsvarende pakker som Neil Lennon skulle motta, adressert til seg. Det gjelder politikeren Trish Godman og advokaten Paul McBride, som tidligere har representert Lennon.

- Jeg kan ikke snakke for mye om dette, for det er en pågående etterforskning. Men tankene mine går også til Paul og Trish, som har måttet lide på grunn av dette, sier Lennon, som fikk støtte av Celtic-fansen i dag.

De grønne og hvite applauderte manageren i det 18. minutt, ettersom Lennon pleide å spille med nummer 18 på ryggen.

Liten fordel
Giorgios Samaras bommet på et straffespark da Celtic og Lennon altså klarte 0-0 borte mot Rangers i dag.

Celtic har imidlertid en fordel i jakten på seriegullet i Skottland, de ligger ett poeng bak Rangers med én kamp til gode og vil ta seriegull med seier i de gjenstående fem kampene.

- Vi har en liten fordel. Vi har en kamp til gode, og den har vi ikke råd til å tape, sier Lennon til Sky Sports.

- Jeg syns vi var klart best i andre omgang i dag. Keeperen deres ble banens beste, så det sier mye om prestasjonen vår, sier Celtic-sjefen.

STØTTET: Celtic-supporterne har vært tydelige i sin støtte av manager Neil Lennon den siste tida.Foto: SCANPIX/REUTERS/Russell Cheyne
STØTTET: Celtic-supporterne har vært tydelige i sin støtte av manager Neil Lennon den siste tida.Foto: SCANPIX/REUTERS/Russell Cheyne Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media