Slik takket stjerna for kampen etter tennisdrama

Murray reddet fem matchballer.

«TAKK FOR KAMPEN»:  Spanske Tommy Robredo viste tydelig hva han synes om å tape finalen i Valencia mot Andy Murray. Foto: NTB Scanpix/Twiter
«TAKK FOR KAMPEN»: Spanske Tommy Robredo viste tydelig hva han synes om å tape finalen i Valencia mot Andy Murray. Foto: NTB Scanpix/TwiterVis mer

(Dagbladet): Andy Murray (27) snudde finalen i ATP-turneringa Valencia Open mot Tommy Robredo (32). Etter en tre timer og 23 minutter lang tennismatch kunne Murray juble for 3-6, 7-6 (9-7), 7-6 (10-8).

Men Robredo svarte med å takke for kampen på meget spesielt vis. Hengende over nettet viste han fingeren til den skotske konkurrenten.

Begge spillerne var tydelig slitne etter den lange kampen - og Murray tok gesten fra den spanske veteranen med et smil før han omfavnet 32-åringen.- Det var en fantastisk kamp. Det var høyt nivå på tennisen, sier Murray til ATP-tourens hjemmeside.

- Utrolig Skotten reddet hele fem matchballer før han avgjorde tre-setteren.

- Det var en utrolig kamp og jeg måtte bare nyte det. Dessverre måtte én av oss vinne, sier Robredo.

- Andy er veldig tøff, og han har flere liv enn en katt. Slike spillere gir deg ingenting gratis, sier hjemmefavoritten.

UTMATTET: Andy Murray etter finaleseieren. Foto EPA/KAI FOERSTERLING
UTMATTET: Andy Murray etter finaleseieren. Foto EPA/KAI FOERSTERLING Vis mer

Robredo er ranket som nummer 21 i verden, Murray som nummer 10.

Sluttspill Murray er klatret også til femteplass i jakten på billett til ATP-sluttspillet i London og ligger meget godt an med bare Paris Masters igjen å hente poeng i, skriver NTB.

Bare fire spillere er klare for London-turneringen etter at Rafael Nadal trakk seg for å la seg blindtarmoperere.

Kei Nishikori, David Ferrer, Tomas Berdych, Milos Raonic og Grigor Dimitrov har i likhet med Murray sjanse til å komme med.

Federer-triumf Roger Federer trengte en snau time søndag på å sikre sin sjette tittel i det sveitsiske innendørsmesterskapet i tennis, melder NTB.

David Goffin ble slått 6-2, 6-2 i finalen. Federer spilte finale i turneringen for niende gang på rad og henrykket de 9000 tilskuerne i St. Jakobshalle med en ny tittel i hallen der han i sin tid fikk sin første smak av topptennis som ballgutt.

33-åringen brøt belgiske Goffins serve to ganger i hvert sett og la også ned fem serveess på vei mot sin 82. turneringsseier i karrieren. Han skaffet seg matchball med et ess og avgjorde den med en stoppvolley ved nettet.

VANT I BASEL: 
Roger Federer slo David Goffin i finalen i Basel. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
VANT I BASEL: Roger Federer slo David Goffin i finalen i Basel. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI Vis mer