FELLES MYE: Lionel Messi har fått over 100 frispark denne sesongen. Her er det Raul Albiol som må ty til ulovlige midler for å stoppe argentineren. Foto: AFP
FELLES MYE: Lionel Messi har fått over 100 frispark denne sesongen. Her er det Raul Albiol som må ty til ulovlige midler for å stoppe argentineren. Foto: AFPVis mer

Slik takler Messi nedsparkingene

Har gitt opp å sutre.

|||Inter-sjef José Mourinho tygger på taktikken som skal stoppe Barcelona i tirsdagens Champions League-semifinale. Lionel Messi gjør seg klar til nedsparkinger, bakholdsangrep og ufinheter.

Fotball-Europa står foran to superkvelder. Onsdag møtes Lyon og Bayern München i den andre semifinalen.

Messi er toppscorer så langt i turneringen med åtte mål. Argentineren har løftet spillet til en ny dimensjon denne sesongen.

Hans herjinger mot Arsenal (fire mål i siste kamp) viste at ingen andre kan måle seg med ham i øyeblikket. Hvilke grep Mourinho tyr til for å stoppe ham, vet ikke mange.

Messi står foran nok en kveld med mange nedsparkinger og knallhard fysisk oppvartning. Italienske topplag er kjent for å utføre slik taktikk med entusiasme.

VanligMen Messi er godt vant til overfall. Så langt denne sesongen har han fått langt over 100 frispark. Over 30 spillere er siden september ilagt gult eller rødt kort etter forsøk på å stoppe ham.

Messis temperament - det var småeksplosivt en stund - ga ham en utvisning i debuten for Argentina. Det skjedde etter bare 90 sekunder spill.

Nå har Messi lært seg å tøyle irritasjonen.

— Et eller annet dypt nede i personligheten min, gjør at jeg kan ta smellene og gå videre. Jeg har alltid hatt egenskapen til å komme meg opp igjen, sier Messi til uefa.com.

- At folk sparker meg ned eller lager frispark, hører vel bare med med tanke på hvilken spillestil jeg har. Dette fant jeg ut for lenge siden.

Startet i «Barca»Mourinhos Inter har gitt fra seg en soleklar ledelse i serien. Nå må klubben ha hjelp for å ta gullet. Roma og John Arne Riise topper fire runder før slutt.

Portugiseren fikk smaken på trenerjobben akkurat i «Barca». Der var han som ung mann tolk, sjåfør og altmuligmann for Bobby Robson.
Island-asken gjorde at Barcelona tok bussen til Italia. Det er nesten 100 mil og inneholdt en overnatting i Cannes.

«Barca» har ikke tapt en eneste bortekamp i sesongens Champions League-kamper. Inter er uten nederlag hjemme i samme konkurranse over samme periode.

Barcelona kan som første lag på 20 år, forsvare tittelen i mestercupen. Forrige gang det skjedde sto Milan for bedriften.

PS:
Lagene møttes også i gruppespillet. Da ble det 0-0 i Milano mens Barcelona vant 2-0 på Camp Nou.

(NTB)

RØDT I DEBUTEN: Lionel Messi ble utvist bare 90 sekunder inn i landslagsdebuten mot Ungarn for snart fem år siden. Foto: AFP
RØDT I DEBUTEN: Lionel Messi ble utvist bare 90 sekunder inn i landslagsdebuten mot Ungarn for snart fem år siden. Foto: AFP Vis mer