-  Slik tar dere Steaua, VIF

Rosenborg sitter med massevis av analyser og videoopptak av Steaua Bucuresti. - Vålerenga kan få alt, sier Per-Mathias Høgmo.

-  Vi har veldig tung dokumentasjon på rumenerne. Og Vålerenga skal få alt de ber om, sier RBK-treneren til Dagbladet.

Etter at Oslo-klubben i går ble trukket mot Steaua Bucuresti i UEFA-cupens 1. runde, varslet trener Kjetil Rekdal at han ville spørre Rosenborg til råds. Rosenborg så fire kamper med laget før de møttes til kvalifiseringskampene.

-  Ballbesittende

Per-Mathias Høgmo overlater til Vålerenga å velge spillestil, men han gir gjerne et lite innblikk i RBKs strategi før de to matchene:

-  Vi tenkte offensivt før bortekampen, og valgte å stå rimelig høyt for å skape flest mulige målsjanser. Bortemål er som kjent uhyre viktig. På Lerkendal stresset vi det å være kompakte defensivt, sier Høgmo.

-  De er et lag det er rimelig greit å spille balansert forsvar mot, fordi de er ballbesittende - og ikke altfor hissige på overganger. Derfor kan du også risikere litt mer offensivt.

Høgmo mener det blir viktig for Vålerenga å unngå at rumenerne kommer rundt på kantene.

-  Stopp innleggene

-  Vi opplevde at de ofte forsøke å spille seg gjennom med to-mot-en-situasjoner. Og det å hindre innlegg blir viktig. De har gode spillere i boksen, sier Høgmo, og tenker ikke minst på Victoras Iacob.

-  Han er en toppspiss. Av andre spillere kan nevnes midtstopperen Mirel Radoi. Vålerenga kan godt håpe at han forsvinner til Everton, for han er en klassespiller. Ellers var kantspilleren Banel Nicolita god i første kamp mot oss. Og vi vet at 10-eren, Nicolae Dica, er god - men han hadde karantene i begge våre oppgjør, sier Høgmo.

-  Jeg tror Vålerenga helt klart har muligheter til å nå gruppespillet.

VELKOMMEN: Per-Mathias Høgmo deler gjerne sine erfaringer fra kampene mot Steaua Bucuresti. Her fra 3- 2-seieren på Lerkendal.