Slik tar Lillestrøm gullet fra Rosenborg

LILLESTRØM (Dagbladet): LSK-trener Arne Erlandsen har en plan. I løpet av to år skal laget hans bli godt nok til å utfordre Rosenborg og ta gull i Tippeligaen. Men først skal han slå trønderne på Lerkendal i kveld.

Erlandsen tar en bit av kyllingburgeren på stamkafeen Klimt i Storgata på Lillestrøm. Han tar munnen like full når han snakker om framtida. Erlandsen vil ha tilbake tidene der alle trøndere hatet de kanarigule. Utenfor Åråsen står statuen av Tom Lund, som en bauta over Lillestrøms fordums storhetstid i norsk fotball.

- Jeg kommer aldri på sokkel. Men Tommy fortjener å stå der. Han og alle de andre lederne som har gjort klubben til det den er, sier han.

På grus

Men sannheten er vel at Erlandsen er i ferd med å gjøre like mye for LSK som Lund gjorde i sin tid. Og nå tør han si høyt det alle på Romerike drømmer om. At LSK igjen skal bli best i Norge.

- Går alt etter planen, kan vi ta seriegull om to år, sier Erlandsen.

Men, det er alltid et men. Erlandsen lister opp følgende premisser for at det skal skje:

  • Klubben må få på plass en fotballhall, slik at laget slipper å trene på grus om vinteren.
  • Klubben må få på plass det nye gressfeltet med fem treningsbaner, inkludert én med undervarme.
  • Klubben må ha økonomi til å beholde de beste spillerne. Og ikke selge dem, slik de har gjort med Heidar Helgusson, Runar Kristinsson, Runar Normann og Tommy Berntsen.

Kravene innfris

Og både Erlandsen og alle de som elsker de gulsvarte, har grunn til optimisme.

  • De to første punktene er klubben i ferd med å innfri i løpet av neste år.
  • Etter alle spillersalgene har LSK penger nok på bok til å drive klubben ut neste sesong. Eierne har sagt at de ikke vil selge suksessen Clayton Zane.
  • Åråsen stadion, som står ferdig i løpet av ett år, er gjeldfri fra første stund, og vil da generere årlige millioninntekter til drift av klubben

Aggressiv

Så er det bare opp til Erlandsen å lære gutta til å spille bra nok ball. Så langt i sesongen har laget sjokkert alle. At de innehar bronseplassen før dagens kamp mot RBK, er nesten en sensasjon. Stikkordene er jerndisiplin og aggressivitet. Og før toppkampen avslører Erlandsen hvorfor laget hans er så god på dødballer. LSKs fryktede våpen.

- Det er fordi vi aldri trener på det. Vi trener bare på å være aggressive. Har du aggressivitet og vilje til å vinne hver ball, så blir du farlig på dødballer.