Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik unngår vi en ny flause

DET ER MANGE

gode nasjoner som har tapt 1-0 i Parken. Men det er få som har gjort det på en like flau måte som Norge. Landslaget tåler ikke en ny flause mot Romania. Og hvis landslagssjef Semb følger Dagbladets fem råd, vil det heller ikke skje.

1) IKKE MIST TRUA.

Det kryr av mennesker som vil gi landslaget gode råd i disse dager. Og det er bare de kritiske røstene som når fram i mediene - naturlig nok. Men derfor er det også lett å få et fordreid bilde av opinionens holdning til landslaget.

I kveld er det fullt hus på Ullevaal og massemønstring foran landets riksdekkende kanal.

Et mål kan snu mye, tre mål kan snu det meste. Seier er den beste underholdning. Uansett er det helt avgjørende at landslaget ikke begynner å vakle i troen på det som faktisk - ta en titt på tabellen - gjør at vi fortsatt ligger på delt førsteplass.

2) VÆR MER OFFENSIV I DE TAKTISKE VALGENE.

Danmark scoret etter fem minutter - og styrte stort sett kampen de neste 40. Norge ventet til pausen med å gjøre et synlig taktisk grep. For seint. Håvard Flo er med i landslagstroppen nettopp for å komme inn i kamper som den i Danmark. Han kom inn ett minutt før ordinær tid. For seint. I kveld må Semb tørre å være mer risikovillig i både bytter og formasjonsendringer.

3) HUSK HVA SOM SKJEDDE FØR DANMARK.

Landslaget hadde en ideell oppkjøring til Danmark-kampen. Både spillerne og sjefen sjøl sprudlet av humør og selvtillit. Smellen mot Danmark rokker naturligvis ved deler av denne oppfatningen, men det solide fundamentet ligger der. Tapet - det vil si prestasjonen - mot Danmark, må få status som et arbeidsuhell - ikke som et bilde på landslagets utilstrekkelighet.

4) JUSTÉR SPENNINGSNIVÅET TIL RIISE OG CAREW.

Spillerne med størst potensial. I Parken viste Carew det i et par sekunder, da han løp fra hele Danmark og nesten fikk straffe. Riise viste bare at han er best i lengdepasning uten tilløp. Begge rotet bort gode overgangsmuligheter på rein egoisme. De manglet den hårfine balansen mellom full tenning og profesjonell ro. I kveld må spenningsnivået være justert.

5) TA UT DET RIKTIGE LAGET.

Det er opplagt at Semb velger André Bergdølmo på venstrebacken - og dytter John Arne Riise fram på midtbanen. Trolig er også Henning Berg klar. John Carew bør få en ny sjanse som spiss, til tross for at innbytter Tore André Flo var bedre mot Danmark.

BEGRUNNELSEN

er utelukkende mistanken om at Carew har langt større kapasitet i øyeblikket enn han fikk vist i Parken. Bak Carew - som hengende spiss - Ole Gunnar Solskjær. Ikke noe selvsagt valg. Solskjær sliter med å fylle denne rollen med kvalitet. Men også her ligger det et revansjesug i bunn som bestemmer valget.

MIDTBANEN ER SEMBS NØTT:

Riise er sikker på venstrekanten. Og Øyvind Leonhardsen er i utmerket form, selv om han ikke fikk demonstrert det mot Danmark. Mot Romania blir Leos løpskraft viktig.

Dermed står Semb igjen med følgende valg: Eirik Bakke eller Trond Andersen sentralt ved siden av Leo. Og Steffen Iversen eller Frode Johnsen som luftsterk høyrekant. Historisk sett er valget opplagt: Bakke og Iversen. Dagbladet ville valgt de to andre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media