Slik var «Deadline Day» i England: Storkjøp og overgangsrekorder

Det tok ikke helt fyr på overgangsvinduets siste dag i England. Likevel fikk mange mye gjort.

ARSENAL-KLAR: David Luiz ble annonsert som Arsenal-spiller helt på tampen av overgangsvinduet. Foto: Arsenal.
ARSENAL-KLAR: David Luiz ble annonsert som Arsenal-spiller helt på tampen av overgangsvinduet. Foto: Arsenal.Vis mer

Etter det som har vært et ganske stille overgangsvindu for engelske klubber, var det mange som hadde store forventninger til Deadline Day.

Det ble en dag med mange rykter, men det var bare noen få klubber som fikk fullklaff denne torsdagen.

London-rivalene Arsenal og Tottenham var blant de mest aktive..

Dobbelkjøp

The Gunners bekreftet helt på tampen av overgangsvinduet at de kapret Kieran Tierney fra Celtic for drøye 270 millioner norske kroner. De har siklet på den skotske venstrebacken hele sommeren, og etter to avslåtte bud fra Celtic, fikk de endelig napp på overgangsvinduets siste dag.

I tillegg er David Luiz klar for Arsenal. Han forlater Chelsea til fordel for The Gunners for drøye 80 millioner kroner. Arsenal solgte også Alex Iwobi i siste liten til Premier League-rival Everton.

Samtidig var det mer aktivitet i London, hos de liljehvite.

Drøye 20 minutter etter at overgangsvinduet stengte, annonserte Tottenham at Giovani Lo Celso er klar for klubben. Han forlater Real Betis til fordel for den tapende Champions League-finalisten.

Ikke lenge etter ble også Ryan Sessegnon bekreftet som ny Tottenham-spiller. Den talentfulle unggutten kommer fra Fulham som rykket ned fra Premier League forrige sesong.

Sessegnon forlater da Fulham, som rykket ned fra Premier League forrige sesong, til det som ventes å være en permanent overgang. Lo Celso slutter seg til Tottenham på et sesonglangt lån, og London-klubben har opsjon på kjøp. Den skal være på drøye 600 millioner kroner, ifølge flere spanske medier.

Mye tydet lenge på at en annen argentiner skulle slutte seg til Spurs, da Tottenham og Juventus var i forhandlinger om Paulo Dybala. Etter mange motstridende meldinger og mye fram og tilbake, endte det hele til slutt med at Juventus trakk seg ut av forhandlingene.

Klubber i Italia, Spania, Frankrike, Tyskland og øvrige europeiske land kan fremdeles kjøpe spillere da deres overgangsvinduer ikke stenger før senere denne måneden.

Klubbrekord fra Watford

Watford sprengte på sin side klubbens overgangsrekord, da de halvannen time før vinduet stengte, bekreftet kjøpet av Ismaila Sarr, som forlot Rennes til fordel for The Hornets for drøye 270 millioner norske kroner.

Manchester United solgte Romelu Lukaku, som fikk overgangen han ønsket seg. Ole Gunnar Solskjær & co. fikk i overkant av 800 millioner kroner for den belgiske kraftspissen, som fra nå av skal spille for italienske Inter.

Det så lenge ut til at en annen United-spiller skulle forsvinne ut av Old Trafford-portene. Marcos Rojo var lenge koplet til Everton, men Sky Sports melder nå at Rojo-avtalen aldri ble noe av, og at han blir dermed værende.

Det ble ingen Deadline Day-signeringer for Solskjær & co., selv om de skal ha gjenopptatt samtalene med Mario Mandzukic. Men summen Juve skulle ha og lønnen Mandzukic krevde skal ha ført til at United avsluttet samtalene.

Ellers dukket det opp en overgang for romantikerne. Andy Carroll, som ble frigitt av West Ham etter fjorårssesongen, er tilbake i Newcastle, hans barndomsklubb.

I 2011 forlot han Newcastle til fordel for Liverpool som la 400 millioner kroner på bordet for den høyreiste spissen, men nå er han altså i tilbake på St. James' Park, og har skrevet under på en ettårskontrakt.

Manchester City har også sikret seg en ny tredjekeeper. Tidligere England-målvakt Scott Carson, som har rukket å bli 33 år gammel, har sluttet seg til den regjerende seriemesteren på et sesonglangt lån.

Andre bekreftede overganger:

Charlie Austin - Southampton til West Brom
Romaric Yapi, PSG til Brighton
Emil Krafth, Amiens SC til Newcastle
Albian Ajeti, Basel til West Ham.
Danny Drinkwater, fra Chelsea til Burnley (lån)
Dennis Praet, Sampdoria til Leicester