Slik var Johaugs drømmeløp i Montreal

Dagbladet fulgte kvinnenes fellesstart live.

JAKTER SEKUNDER: Therese Johaug har mye å hente igjen i sammendraget. Foto: AFP / Lehtikuva / Jussi Nukari / Finland OUT
JAKTER SEKUNDER: Therese Johaug har mye å hente igjen i sammendraget. Foto: AFP / Lehtikuva / Jussi Nukari / Finland OUT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Saken ble oppdaterert fortløpende. Les mer her.

OSLO/MONTREAL (Dagbladet): Therese Johaug tapte - ikke overraskende - mange sekunder til Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg og de største sammenlagtfavorittene på gårsdagens sprint i Ski Tour Canada.

Derfor trengte verdens desidert beste distanseløper på kvinnesiden å vinne dagens fellesstart i Montreal med suveren margin.

I tillegg til den utfordrende kulden, var løypa på dagens fellesstart svært spesiell. Det var en lett løype i en park som overhodet ikke favoriserer Johaugs enorme kapasitet.

- Det er ei skikkelig «cowboyløype» med mange krappe svinger. Her forventer jeg at det blir mange uhell og mye knall og fall, sa langrennsekspert Fredrik Aukland til NRK før start.

Dramatisk fellesstart Allerede i den første svingen var flere av kvinnene i ubalanse og en av dem forsvant ut av TV-bildene. Johaug fikk derfor en utfordrende oppgave med å manøvrere seg til fronten av feltet.

Men etter fire minutter var hun der hvor hun liker seg best: i tet. I løypas tøffeste bakke var det bare Astrid Uhrenholdt Jacobsen som klarte å ligge helt i ryggen til Johaug, men heller ikke Heidi Weng var langt unna.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer