Slik var natta på Stade de France: Unnamanøvere, telefonen fra Merkel og søvnløse timer

- 60 mann var samlet i ett rom.

SØVNLØS NATT: Tyske Bild bringer i dag detaljer fra natta da de tyske og franske spillerne oppholdt seg på Stade de France. Foto: NTB Scanpix / faksimile
SØVNLØS NATT: Tyske Bild bringer i dag detaljer fra natta da de tyske og franske spillerne oppholdt seg på Stade de France. Foto: NTB Scanpix / faksimileVis mer

(Dagbladet): Under tittelen «Skrekk-natta i garderoben» bringer tyske Bild i dag flere detaljer om hva som skjedde da det tyske landslaget overnattet på Stade de France natt til lørdag.

Underveis i privatlandskampen mellom Frankrike og Tyskland på Stade de France fredag kveld, kunne man høre to bomber gå av utenfor. Etter kampen ble både spillere og publikum værende inne på stadion. Siden de tyske spillerne også hadde mottatt en bombetrussel mot sitt hotel tidligere på dagen, tok man ingen sjanser - og hele laget ble værende igjen på stadion til neste morgen.

- Veldig redde Det tyske landslaget har i ettertid gått ut og hyllet de franske spillerne for kameratskapet de viste natt til lørdag. Siden de tyske spillerne ble værende på stadion, gjorde de franske spillerne det samme - istedet for å dra hjem til sine kjære.

Bild bringer i dag også bilde fra garderoben, der man ser at spillerne fikk tilgang på mat og drikke, samt flere madrasser som ligger utover på gulvet.

- 60 mann var samlet i ett rom. Der var det pølser og sandwicher - og veldig mye angst, skriver Bild.

- Spillerne var veldig redde, bekreftet tysklands manager Oliver Bierhoff etter at laget landet i Frankfurt lørdag formiddag.

Avisen skriver om detaljer rundt hvordan det tyske laget opplevde det å sitte inne i garderoben på Stade de France, mens de fikk stadig mer informasjon om både det som hadde skjedd utenfor stadion, men også den pågående gisselsituasjonen på Bataclan og skyteepisodene i Paris.

- Det var en veldig rastløs natt, der vi alle sørget over det som hadde skjedd, forteller Lukas Podolski til Bild.

- Det var først da vi kom i garderoben at vi fikk vite om hva som hadde skjedd, sier Oliver Bierhoff, som forteller at spillerne, både tyske og franske, satt og vred rastløs på seg natta igjennom - i den vel 70 kvadratmeter store garderoben.

- Det var mange som ikke sov i det hele tatt den natta, og slet med å ta innover seg det som virkelig hadde skjedd, sier Tysklands fotballpresident Renhard Rauball.

Rauball forteller at det var de franske spillerne som tok ansvar for å få skaffet madrasser til det tyske laget.

Merkel ringte på natta Fra stadion holdt lagets sikkerhetsansvarlige kontakt med en krisestab i Tyskland, og klokken halv to på natt ringte forbundskansler Angela Merkel til manager Oliver Bierhoff.

Kl. 02.15 ble det forberedt en aksjon der minibusser forlot stadion, slik at det skulle se ut til at det tyske laget forlot stadion. Ifølge Bild var dette kun en unnamanøver gjort av sikkerhetsgrunner. Minibussene kjørte så til spillerhotellet for å hente opp lagets bagasje.

Det var først sju på lørdag morgen at det tyske laget virkelig forlot Stade de France.

Spiller ny kamp i morgen Etter å ha fått to dager fri til å være hjemme med sine kjære, samles i dag de tyske spillerne i Hannover, for å forberede seg til morgendagens privatkamp mot Nederland.

Kampen er satt til å gå som vanlig, til tross for at laget er rystet etter hendelsene i Paris fredag kveld. Angela Merkel vil også være tilstede under kampen.

- For laget er det viktig å spille denne kampen mot Nederland. Det er viktig å sende de riktige signalene, kun få dager etter den grussomme hendelsen i Paris, sier fotballpresident Rauball ifølge Guardian.