Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik var Ødegaards første dag som Real Madrid-spiller

Se eksklusive bilder.

FERDIG MED FØRSTE TRENING: Her forlater Martin Ødegaard treningsfeltet i Valdebebas i en rød Audi. Bilfabrikanten er sponsor av Real Madrid. Pappa Hans Erik sitter ved rattet, mens rådgiver Tore Pedersen har tatt plass i baksetet. Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet
FERDIG MED FØRSTE TRENING: Her forlater Martin Ødegaard treningsfeltet i Valdebebas i en rød Audi. Bilfabrikanten er sponsor av Real Madrid. Pappa Hans Erik sitter ved rattet, mens rådgiver Tore Pedersen har tatt plass i baksetet. Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet Vis mer

MADRID (Dagbladet): - Ødegaard, Ødegaard. Han kommer hit i dag!  

Klokken er 09.30. Om halvannen time begynner Martin Ødegaards første trening som Real Madrid-spiller. Utenfor portene til det enorme treningsanlegget i Valdebebas har de ivrigste supporterne allerede ventet lenge.

KLOKKEN 14.02 Martin Ødegaard forlater treningsfeltet, nå i en ny bil og med faren Hans Erik som sjåfør. Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet
KLOKKEN 14.02 Martin Ødegaard forlater treningsfeltet, nå i en ny bil og med faren Hans Erik som sjåfør. Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet Vis mer

Sist uke kjøpte verdens beste klubb verdens største fotballtalent. Nå er den norske 16-åringen endelig på plass i den spanske hovedstaden.  

Store forventinger - Dere har ikke lov til å gå over denne streken. Forstår dere?  

Et kjærestepar i 30-årene nikker anerkjennende. Direktivet fra de sortkledde vaktene er klart - og ikke tilfeldig. De vet at det bare er sekunder igjen til Real Madrids stjernespillere melder sin ankomst i form av rådyre luksusbiler.  

PÅ VEI HJEM: Martin Ødegaard fikk tilsynelatende en ny Audi til disposisjon i løpet av sin første trening med klubben. Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet
PÅ VEI HJEM: Martin Ødegaard fikk tilsynelatende en ny Audi til disposisjon i løpet av sin første trening med klubben. Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet Vis mer

I mellomtiden gynger en liten gutt i colombiansk landslagsdrakt utålmodig på et provisorisk, blått plastikkgjerde. I løpet av få sekunder blir han imidlertid ekstatisk.    

«James!, James!, vær så snill», roper gutten idet han får øye på idolet sitt.  

James Rodriguez' digre Audi stopper imidlertid ikke. Det gjør heller ikke Cristiano Ronaldos blankpolerte Porsche eller Gareth Bales hvite Rolls Royce. Samtlige suser bare inn gjennom porten.  

Ødegaard ankommer Ved munningen av Madrid sentrum lyser den varme vintersola opp himmelen.

I AKSJON: Martin Ødegaard med ballen på sin første trening som Real Madrid-spiller. Isco til høyre, Sergio Ramos bak til venstre.  (Photo by Angel Martinez/Real Madrid via Getty Images)
I AKSJON: Martin Ødegaard med ballen på sin første trening som Real Madrid-spiller. Isco til høyre, Sergio Ramos bak til venstre. (Photo by Angel Martinez/Real Madrid via Getty Images) Vis mer

Rundt halvparten av Ødegaards nye lagkamerater har begynt å skifte til treningstøy inne i garderoben. Utenfor stopper reservene Asier Illarramendi og Keylor Navas opp som de to eneste for å skrive et par autografer.

Klokken nærmer seg ti.

Inntil en hvit sportsbil av merket Infiniti svinger av motorveien og setter kurs mot Valdebebas, har det ikke vært noen tegn til Ødegaard.

Ved inngangen til treningsfeltet senker sjåføren farten, og det er da passasjerene kommer til syne. Foran sitter pappa Hans Erik, mens bak ham er Martin Ødegaard, norgeshistoriens første Real Madrid-spiller.  

Varm velkomst Et par timer senere begynner de første bildene av Ødegaard på Real Madrid-trening å sirkulere i media.  

«Dagens store nyhet var Martin Ødegaard», skriver klubben på sin egen hjemmeside og viser stolt frem en rekke bilder av 16-åringen.

På et av dem kan man se en av verdens beste spillere vise en storhet som vi nordmenn bare kan prise oss lykkelig over. Gareth Bale, superangriperen fra Wales, viser omsorg for hele Norges fotballhåp.

Med en arm rundt skulderen, et smil og noen vennlige ord tar han Ødegaard umiddelbart inn i varmen. Det var ikke mer som skulle til for å gjøre 16-åringen fra Drammen til en av Real Madrid-gutta.  

Fikk applaus Tilsynelatende kunne ikke Ødegaard fått en bedre velkomst.

- Det var fint å ha med Martin Ødegaard på trening i dag. Han er et stort talent og en flott fyr, skriver Bale på Twitter senere på kvelden.

09.49: Martin Ødegaard ankommer Real Madrids treningsfelt. I passasjersetet sitter pappa Hans Erik, mens det som antas å være en klubbansatt kjører bilen. Etter treningen hadde han plutselig fått seg ny bil. Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet
09.49: Martin Ødegaard ankommer Real Madrids treningsfelt. I passasjersetet sitter pappa Hans Erik, mens det som antas å være en klubbansatt kjører bilen. Etter treningen hadde han plutselig fått seg ny bil. Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet Vis mer

På et bilde fra treningen ser det også ut til at hele laget klapper for Ødegaard etter at han har blitt introdusert av den legendariske manageren Carlo Ancelotti.

I midten står en glad Ødegaard og smiler sjenert, som vi nordmenn er vant til å se ham. Tre timer senere forlater han Valdebebas. Forskjellen fra tidligere, er at han nå har fått seg ny bil.  

SPONSET: Real Madrid er sponset av Audi. Det benytter Ødegaard seg nå av. Real Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet
SPONSET: Real Madrid er sponset av Audi. Det benytter Ødegaard seg nå av. Real Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet Vis mer

Allerede i dag er Ødegaard tilbake på treningsfeltet, for 16-åringens Real-skole har nemlig bare så vidt begynt.  

TOK SEG AV ØDEGAARD Gareth Bale passet på at Ødegaard følte seg velkommen.  (Photo by Angel Martinez/Real Madrid via Getty Images)
TOK SEG AV ØDEGAARD Gareth Bale passet på at Ødegaard følte seg velkommen. (Photo by Angel Martinez/Real Madrid via Getty Images) Vis mer