Slik var Thingnes Bø utrolige reise til VM-gull

Vi fulgte gulløpet meter for meter og minutt for minutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Saken ble oppdatert fortløpende under fellesstarten.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): VMs siste øvelse ble avsluttet med «skiskyttersportens Formel 1» med fire norske gulllkandidater: Ole Einar Bjørndalen, Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø.

Etter to norske stafettgull på to dager ble mesterskapet reddet for Norges del før fellesstarten. Men Frankrike er VMs store nasjon og har gjennomført et mesterskap på høyde med Norges drømmemesterskap i Nove Mesto i 2013.

Marie Dorin Habert fjernet all tvil om hvem som er VM-dronningen med dagens gull, mens landsmannen Martin Fourcade er mesterskapets ubestridte kongen og var storfavoritt også på herrenes jakstart.

Verdenseneren hadde vunnet samtlige individuelle renn hittil i mesterskapet. Kunne den norske kvartetten, som viste at de sammen er verdens beste lag på stafetten i går, hindre Fourcades eventyrlige storeslem?

- Jeg har tro på alle de fire norske. Jeg klarer ikke å trekke frem én av dem. Dette blir veldig spennende. Det blir et drama, sa NRKs skiskytterekspert Liv Grete Skjelbreid før løpet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer