Slik vil Beckham bygge sin egen drømmestadion i Miami

En spektakulær arena med havutsikt.

En spektakulær arena med havutsikt er blant elementene i David Beckhams ambisiøse planer for Miamis nye lag i Major League Soccer.

Mandag presenterte den engelske fotballprofilen planene for det nye stadionet som skal ligge med utsikt til Miamis havneområde. Arenaen skal kunne huse opptil 35.000 tilskuere, og Beckham håper den skal fange interessen til både fotballfans, toppspillere og investorer.

- Når folk tenker på Miami, tenker de umiddelbart på å være på eller nær vannet, sa en entusiastisk Beckham.

- Jeg ba teamet mitt om å utvikle ideer til et stadion som omfatter det beste Miami har å by på. Selv om vi fortsatt er i en tidlig fase, tror jeg vi har en visjon som ikke bare Miami vil være stolt av, men som vil skape bølger verden rundt, la 38-åringen til.

Dyrt Stadionplanene inkluderer også et kjøpesenter og en stor offentlig plass hvor fotballsupportere kan samles.

Med lanseringen av planene håper Beckham å skape mer oppmerksomhet rundt fotballaget han blir eier av. Miami-klubben skal spille i MLS, som er Nord-Amerikas øverste fotballiga.

Den tidligere Los Angeles Galaxy-stjernen har angivelig samlet inn rundt 150 millioner kroner til å bygge opp klubben fra grunnen av.

Skepsis Ved å plassere arenaen ved sjøkanten, håper Beckham og hans samarbeidspartnere å oppnå litt av den kommersielle suksessen som basketballaget Miami Heat nyter.

- Jeg har opplevd atmosfæren på kampene deres. Det vil vi også være en del av, sa han.

Men Beckhams ambisiøse prosjekt møter også motstand, blant andre fra naboen Royal Caribbean Cruises. Rederiet er blant annet bekymret for mangel på parkeringsplasser.

Svaret fra Beckhams rådgivere er at fotballkamper spilles på kveldstid og derfor ikke vil komme i konflikt med turismen. Dessuten har teamet et par andre steder i bakhånd dersom det skulle glippe på havnefronten.

(NTB)