BRILLEMANN:  Anders Bardal. FOTO: NTB SCANPIX
BRILLEMANN: Anders Bardal. FOTO: NTB SCANPIXVis mer

Slik vil brillefin Bardal bruke pengene han vinner i Hoppuka

Favoritt i dag.

OBERSTDORF (Dagbladet): Anders Bardal satte fyr på den norske hoppukeinteressen da han vant kvalifiseringen i Oberstdorf i går. Klokka 16.30 i ettermiddag starter rennet i Schattenbergbakken, et landemerke i Tyskland.

- Nå kan jeg bare slippe meg løs, sier trønderen.

Penger på konto Med kvalikseieren i går tikket også 2000 euro inn på kontoen. I norske kroner og øre utgjør dette 16.843,80.

Bardal forteller at han ikke hadde budsjettert med disse inntektene. Pengepremier for seier i hoppukekvaliken er nytt av året. Men de kommer godt med - for Bardal, kona og de to barna skal bygge hus i Steinkjer-området.

I dag bor de i en leilighet på Byåsen i Trondheim.

- Alt som kommer inn av penger settes på huskonto, sier Bardal til Dagbladet, bak brilleglassene.

Vanligvis bruker han linser, men det er ikke alltid han orker å sette dem på. Da funker brillene fra kjøpesenteret City Syd utenfor Trondheim fint.

Feitere sum I dag vanker en atskillig feitere sum for vinneren i det første hoppukerennet. Går Bardal til topps, kan han innkassere 8000 euro, eller i underkant av 70.000 kroner.

Dette er summen vinneren får i hvert av de fire hoppeukerennene. Vinneren av Hoppuka sammenlagt får rundt 135.000 kroner på toppen av inntektene fra hvert renn.

Slikt kommer godt med, men likevel snakker vi ikke om svimlende summer. Dette har den tidligere tyske storhopperen Dieter Thoma også merket seg. Han er nå ekspert for TV-kanalen ARD.

- Viktig begivenhet - Hoppuka er en av de viktigste begivenhetene i hoppsporten. På dette tidspunktet av året er det ingen andre idretter som får større oppmerksomhet. Prispengene er altfor lave, sier Thoma ifølge flere tyske aviser, deriblant Bild.

Han mener arrangøren må se på sponsorløsninger som gjør at det kommer mer penger inn i bildet.

Bardal hopper i den 25. og siste duellen mot tsjekkeren Lukas Hlava i dag. I fjor vant Anders Jacobsen det tilsvarende rennet i Schattenbergbakken.

FLOTT IDRETT: Det er scener som dette nordmenn vil se i dag: En nordmann som flyr høyt over Oberstdorf i Tyskland. Her er Bardal i aksjon, før alvoret braker løs. FOTO: NTB SCANPIX
FLOTT IDRETT: Det er scener som dette nordmenn vil se i dag: En nordmann som flyr høyt over Oberstdorf i Tyskland. Her er Bardal i aksjon, før alvoret braker løs. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer