Slik vil de nye landslagssjefene skape superlag til Sotsji-OL

Skal ha fem klare gullkandidater i skiskyting.

NYE TRENERE: Roger Grubben (t.v.) og Espen Nordby Andersen er de nye trenerne for skiskytterherrene.
Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
NYE TRENERE: Roger Grubben (t.v.) og Espen Nordby Andersen er de nye trenerne for skiskytterherrene. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN (Dagbladet): Roger Grubben og Espen Nordby Andersen ble i dag presentert som de nye trenerne til herrelandslaget i skiskyting.

Duoen skal lede Norge til etter OL i Sotsji i 2014.

- Det langsiktige målet er å skape flere gullkandidater enn vi har i dag. I OL ønsker vi å ha med fem herreløpere som kan kjempe om gull, sier Roger Grubben til Dagbladet.

Herrene tok ingen individuelle gullmedaljer i VM i Ruhpolding i mars - men Norge samlet likevel fire gullmedaljer til sammen. Tora Berger vant to individuelle, mens det ble seier på både mixed stafett og herrestafetten.

De siste sesongene er det Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø og Ole Einar Bjørndalen som har vært norske medaljehåp på herresiden. Fram mot OL om under to år, vil Grubben ha et helt lag bestående av kandidater til gullet.

- Alle vet hva Svendsen, Bø og Bjørndalen kan prestere og det er tre mann vi regner med vil være med å prege skiskyting i årene som kommer. Med god trening og utvikling er det ikke urealistisk at vi kan reise til OL med et helt lag med gullkandidater. Vi har mange unge løpere som banker på døra, sier Grubben, som også var landslagssjef fra 2002 til 2006.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer