Slik vil de styreidretten

Åtte menn vil bli president i Norges Idrettsforbund. Dagbladet har utfordret dem til å skrive en programerklæring i avisa. Sju takket ja.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Idrettsprofessor Hans B. Skaset kommer i dagens hovedinnlegg på Dagbladets debattsider med et skarpt angrep på norske idrettslederes manglende evne og lyst til offentlig idrettspolitisk debatt. Han kommer som et alternativ med sine egne innspill, som blant annet går ut på å avvikle NIFs direkte ansvar for den nasjonale satsing på toppidrett.

Men er de så tause som Skaset vil ha det til? Dagbladet har utfordret de åtte som er lansert som presidentkandidater til å komme med sine synspunkter på norsk idrettspolitikk. Vi ba dem skrive fritt om hva de ville, men ga disse mulige ledetrådene: NIFs organisasjonsstruktur og eventuelle moderniseringsprosesser.

Idrettskretsenes makt og størrelse i forhold til særforbund.

Toppidrettsmålsettinger om å være tredje beste europeiske nasjon i OL, og framtiden for slike uttalte ambisjoner.

Tippenøkkelens endring som følge av helse- og mosjonsargumenter, og styrkeforholdet mellom breddeidrett og toppidrett i lys av dette.

NIFs økonomiske styring og kontroll med tanke på å unngå gigantunderskudd i framtida.

Visjoner om NIF-aktiviteter i framtida, og eventuelle aktiviteter NIF bør slutte med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer