Slik vil du aldri få se Neymar igjen. Landslagssjefen har fått nok

Legger ned forbud.

NOK ER NOK: Den nye brasilianske landslagssjefen Dunga har sendt sine spillere et langt brev. Der oppfordrer han til å unngå bruk av blant annet flip-flops, capser og øreringer. Foto: AP Photo/Shizuo Kambayashi/NTB Scanpix
NOK ER NOK: Den nye brasilianske landslagssjefen Dunga har sendt sine spillere et langt brev. Der oppfordrer han til å unngå bruk av blant annet flip-flops, capser og øreringer. Foto: AP Photo/Shizuo Kambayashi/NTB ScanpixVis mer

Den nye brasilianske landslagssjefen Dunga har sendt sine spillere et langt brev. Der oppfordrer han til å unngå bruk av blant annet flip-flops.

Dunga har også oppfordret spillerne til å ikke bruke øreringer og capser når de er på oppdrag for det brasilianske landslaget.

I brevet har spillerne fått restriksjoner om ikke å bruke mobil eller iPad under måltider og lagmøter. De har også blitt oppfordret til å synge nasjonalsangen før kampen, unngå politisk eller religiøse uttalelser og spillerne må betale egne telefonregninger, i tillegg til ekstra bagasjeutgifter.

- Vi foreslår dette for å forbedre atmosfæren. Vi forklarte det til spillerne og vi forsto at de ønsket grenser. Dette er ikke en utestengelse. Alle organisasjoner har regler, sa Dunga.

Tok ut Luiz Adriano Torsdag tok den tidligere svært autoritære Brasil-kapteinen ut en 23-mannstropp til kampene mot Tyrkia og Østerrike neste måned. Blant de utvalgte var Sjakhtar-spissen Luiz Adriano som scoret fem mål i mesterligakampen mot BATE tirsdag. Dunga mener angriperen tilfører noe nytt.

- Vi må skape en alternativ tilnærming. Luiz Adriano slo gjennom via Internacional. Han har spilt lenge i Sjakhtar nå og brasilianske fans forstår at det er vanskelig å spille i et land som Ukraina. De har snø mange måneder i året, og det er hardere å score mål jevnlig der og i mesterligaen, sa Dunga ifølge Goal.

Kommer Adriano på banen i en av kampene kommende måned, vil det bli hans landslagsdebut.

Kun «europeere» Mot Argentina i oktober sto Atletico Mineiro-spiss Diego Tardelli for de to scoringene i 2-0-seieren. Han var ikke med i troppen som ble presentert torsdag. Den inneholdt kun spillere fra europeiske klubber.

Både Kaka og Robinho er vraket, mens Sjakhtar-spiller Douglas Costa er nykommer. I tillegg er Paris Saint Germain duoen Thiago Silva og Lucas med i troppen igjen.

Troppen: Keepere: Neto (Fiorentina), Diego Alves (Valencia) og Rafael Cabral (Napoli)

Forsvarere: David Luiz (Paris Saint Germain), Marquinhos (Paris Saint Germain), Thiago Silva (Paris Saint Germain), Miranda (Atlético Madrid), Alex Sandro (Porto), Mario Fernandes (CSKA Moskva), Filipe Luis (Chelsea) og Danilo (Porto)

Midtbanespillere: Luiz Gustavo (Wolfsburg), Rômulo (Juventus), Casemiro (Porto) og Fernandinho (Manchester City).

Angripere: Neymar (Barcelona), Firmino (Hoffenheim), Philippe Coutinho (Liverpool), Lucas (Paris Saint Germain) Luiz Adriano (Sjakhtar), Oscar (Chelsea), Willian (Chelsea) og Douglas Costa (Sjakhtar)

(NTB)