Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik vil FIS-toppen stoppe den norske langrennsdominansen

- Et spørsmål om alle trengs.

 TRIPPEL NORSK:  Heidi Weng, Marit Bjørgen og Therese Johaug dominerte helgas verdenscup på Lillehammer. Foto: NTB Scanpix
TRIPPEL NORSK: Heidi Weng, Marit Bjørgen og Therese Johaug dominerte helgas verdenscup på Lillehammer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det har vært mye snakk om den norske langrennsdominansen den siste tida. Et halv år etter fiaskoen i Sotsji-OL, frykter «alle» at norske skiløpere som tapetserer pallen i verdenscup ødelegger interessen.

 Før helgas verdenscup på Lillehammer kalte Dagbladet de norske skilandslagene for tidenes beste.

 - Nordmenn elsker langrenn mest i verden, men samtidig dreper de grenen, sa Justyna Kowalczyk i går.

Svenske Calle Halfvarsson sa i går at han vurderte å få mental hjelp.

Vil begrense kostnadene Nå lufter FIS-toppen Jürg Capol å gjøre drastiske endringer i langrennssporten.  Han er direktør for nordiske grener i selskapet som håndterer TV-rettighetene på vegne av FIS, og har tidligere vært renndirektør.

I et intervju med NRK i dag sier Capol at han ser for seg et forslag hvor lønnstak kan bli aktuelt for å begrense pengebruken og gjøre sporten jevnere:

- Man kan sammenlikne med Formel 1. Der er det begrenset hvor mange dager man kan teste, hvor mange hjul man kan benytte i løpet av en konkurranse og hvor stort budsjett man kan ha, sier Capol til NRK.no.

Han fortsetter:

 FIS-MANN:  Jürg Capol. Foto: NTB Scanpix
FIS-MANN: Jürg Capol. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vi skal ikke begrense utviklingsmulighetene, men kostnadene. Hvis man har 25 servicefolk, så er det jo et spørsmål om alle trengs, sier Capol.

Ikke begrens oss Vegard Ulvang forteller til NRK at FIS ikke har vurdert de økonomiske forslagene Capol nå lufter. Samtidig sier FIS-toppen at det kan komme andre tiltak:

- Det har pågått et arbeid gjennom flere år, langs to akser. Det ene er å begrense antallet personer som får tilgang til løypa før start. Det andre er å begrense tiden løypa er åpen, sier Ulvang, til NRK.

Langrennssjef Åge Skinstad ble i går spurt om Kowalczyks utspill om at norsk dominans dreper langrennen. Da sa han:

- Det er et dårlig alternativ at vi skal bli dårligere.  Vi kommer til å fortsette på å bli så gode som overhodet mulig, så håper vi at konkurrentene blir motivert av det, sa Skinstad til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media