Slik vil Høgmo revolusjonere norsk fotball

- Konservativ tenkning bringer oss ikke videre.

LANDSLAGSSJEF: Per-Mathias Høgmo. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
LANDSLAGSSJEF: Per-Mathias Høgmo. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Fredag starter en ny sesong i Tippeligaen når Aalesund tar imot Stabæk på Color Line Stadion. Ennå er ikke skisesongen over, og mange vil mene at fotballen kunne ventet.

For landslagstrener Per-Mathias Høgmo (56) kommer ikke sesongen en eneste dag for tidlig. I en ideell verden mener Høgmo at Tippeligaen burde startet i slutten av februar, eller i begynnelsen av mars.

- Danmark har tatt nye grep. Neste år starter sesongen enda en uke før, rundt 20. februar. Det er nesten på linje med Bundesliga (etter vinterpausen). Da er det bare Norge og Sverige igjen. Russland har tatt grep. Hvis vi virkelig mener noe - at vi ønsker å konkurrere internasjonalt i framtida - må vi gå den veien, strekke sesongen lenger. Det er smertefullt, men det handler om å endre en kultur, sier Høgmo til Dagbladet.

- Det kan ta litt tid. Men vi må alle være litt sta. Jeg er overbevist om at det kommer til å gi både sportslige og økonomiske effekter for klubbene og norsk fotball totalt sett.

Kickoff Dagbladet møter Høgmo på et kickoff for toppfotballen på Ullevaal stadion mandag. Analysene etter EM-kvalifiseringen er unnagjort. Norge står utenfor det gode selskap når sluttspillet starter i Frankrike til sommeren. Landslagssjefen mener at en lenger sesong kan bringe norsk fotball på sporet av et mesterskap igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer