Slik vil Kjetil Wæhler å inspirere andre skadde

- Man må stå på hele veien.

 BRAKK KRAGEBEINET:  Kjetil Wæhler brakk kragebeinet under landskampen mot Makedonia 11. juni. Allerede søndag kan han være tilbake. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
BRAKK KRAGEBEINET: Kjetil Wæhler brakk kragebeinet under landskampen mot Makedonia 11. juni. Allerede søndag kan han være tilbake. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Kjetil Wæhler brakk kragebeinet under landskampen mot Makedonia i midten av juni, og har vært ute av spill siden.

Men i dag la IFK Göteborg-proffen ut bildebevis på Twitter av at han absolutt ikke har tilbrakt sommeren på sofaen.

- 1 måned mellom bildene. Viktig å være strukturert og å ha selvdisiplin. Aldri gi opp! Røngten i dag, 5 uker har gått.., skriver 37-åringen til bildet han la ut av overkroppen sin.

Wæhler forklarer at bildene er ment for å vise at det er håp.

- Det er ment som en inspirasjon. Nå har jeg vært ute i fem-seks uker, og som jeg skrev på Twitter, så må man være strukturert selv når man er ute. Så det er for å være en inspirasjon for andre som er skadet, og selv om man kan ha tunge stunder i blant, så er det håp, forteller Kjetil Wæhler til Dagbladet.

- Jeg er jo ikke den yngste lenger, så det for å vise at det funker hvis man er strukturert. Man må stå på hele veien. Legger man seg ned når man er skadet, så tar det bare lenger tid, sier 37-åringen om sommerkroppen.

Håper på snarlig comeback Wæhler sier at det tok rundt to uker før han var tilbake i løpetrening etter at han pådro seg bruddet. Men han har enda ikke fått lov å bli med på å spille kamper på trening.

 IKKE PÅ LATSIDEN:  Til tross for brukket kragebein, har ikke Kjetil Wæhler ligget på latsiden i sommer. Foto: Privat / Twitter
IKKE PÅ LATSIDEN: Til tross for brukket kragebein, har ikke Kjetil Wæhler ligget på latsiden i sommer. Foto: Privat / Twitter Vis mer

- Nei, har ikke fått være med å spille med to lag. Jeg er ikke den som holder igjen, så da må man være litt forsiktig, sier han.

Landslagsspilleren har i dag tatt nye bilder av kragebeinet, og må nok innse at det ikke blir noe comeback i Europa Cup-kvalifiseringskampen mot AS Trencín torsdag.

Men Wæhler forteller at bildene av bruddet skal studeres nøye, og at han har et håp om å være tilbake til kampen mot Helsingborg på søndag.

- Det er den kampen som har vært målet hele tiden. Det er litt frustrerende nå, for jeg føler meg klar, men jeg må vente til man har fått sett litt mer på bildene, forteller den utålmodige IFK Göteborg-spilleren, som understreker at han er ved godt mot.