Slik vil Perry ødelegge Brann-festen i morgen

Selv om AaFK-treneren unner Bergen gullet.

(Dagbladet.no): Bergen sentrum ruster til gullfest i morgen, og Bergens Tidende og Bergensavisen har den fulle oversikten over hvordan festkvelden blir.

Det lille «hvis» som er tatt med i noen bisetninger her og der, må man lete nøye etter for å finne det. For Brann må ha med seg ett poeng fra Color Line stadion i morgen for å starte feiringen.

Selv værdama på TV 2 fortalte i kveld at været ser lovende ut «for dem som skal feire gullfest i Bergen i morgen».

- Vi registrerer at Brann skal komme hjem til oss og hente gullet, humrer Aalesund-trener Per Joar Hansen til Dagbladet.no.

Han synes ikke bergenserne er frekke, for selv han sier at Brann er seriemester, men han og laget skal selvsagt gjøre sitt ytterste for at festen ikke starter i Aalesund klokka ni i morgen kveld.

- Vi skal spille en kamp i morgen, mot en motstander vi skal prøve å slå, sier «Perry».

Hvordan stoppe Brann?

Og han har en klar mening om hvordan Brann kan stoppes.

UNNER BRANN GULL: Aalesund-trener Per Joar Hansen vil helst utsette gullfesten, men har ingen problemer med å unne bergenserne ligatittelen. Foto: Robert S. Eik
UNNER BRANN GULL: Aalesund-trener Per Joar Hansen vil helst utsette gullfesten, men har ingen problemer med å unne bergenserne ligatittelen. Foto: Robert S. Eik Vis mer

- Vi må hindre dem store rom og kontringsmuligheter. Brann er et godt kontringslag, så vi må ikke gi bort ballen på vei framover. Defensivt må vi være kompakte, aggressive og jobbe for hverandre.

For Aalesund trenger tre poeng til før de når 30 - målet Perry har satt for å berge plassen. Og skal de tas allerede i morgen, må AaFK ikke bare stoppe Brann - de må avgjøre til sin egen fordel.

- Vi må ha fokus på vårt eget spill. Vi skal variere mellom å slå langt og satse på gjenvinning og å spille hurtig gjennom midtbanen, sier han.

Unner Brann gullet

Etter morgendagens møte med Brann gjenstår nemlig bortekamp mot Vålerenga og hjemmekamp mot Rosenborg. Kanskje det er like greit å plukke poeng mot bergensere som i alt annet enn teorien er seriemestere allerede.

- Det er i hvert fall viktig at vi ikke spiller tre kamper på en gang. Vi får se klokka ni i morgen kveld hvordan tabellen ser ut da, sier Hansen.

Men han sier at alt annet enn Brann-gull er hypotetisk, og til tross for bakgrunn som både spiller og trener i Rosenborg, har han ingen problemer med å unne Brann å vinne Tippeligaen.

- Om det er et lag som skal vinne gullet som ikke heter Rosenborg, så må jeg si at jeg unner Brann det etter så mange år, etter så mye rot og tull.

Slik vil Perry ødelegge Brann-festen i morgen

For Perry synes Brann har tatt viktige og riktige grep de siste sesongene, etter mange turbulente år.

- Jeg synes Brann har styrt med mye klokskap og kontinuitet. De har blitt en mer ydmyk og jordnær klubb, sier han.

Han mener det er bra for norsk fotball om Brann vinner i år.

Slutter etter sesongen

Samtidig er han trener på oppsigelse. Tidligere denne måneden ble det klart at han forlater klubben uansett om de berger plassen eller rykker ned. Hansen avviser at det kan slå negativt ut for laget.

- De som kjenner meg vet at jeg har en vanvittig vinnervilje, så for meg personlig betyr det ingen verdens ting.

Og for spillerne mener han det var bra å slippe uvissheten og oppmerksomheten rundt trenerens framtid.

- Det var viktig å bli ferdig med det så det ikke ble et «gnagsår» for spillerne med stadige mediespekulasjoner om jeg skulle komme eller gå, sier Per Joar Hansen.

I morgen klokka 19.00 kan han gi bergenserne et lite gnagsår i parademarsjen mot seriegullet.

• Følg kampen direkte på live.dagbladet.no

FESTKLARE:</B> Men Brann må ta minst ett poeng på Color Line stadion for å ta med seg gullet «hem» til Bergen allerede i morgen.