Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik vil Rekdal løse en Lyn-konkurs

Risikerer selv å rykke ned.

SEKS POENG BLIR NULL: Kjetil Rekdal og Aafk har slått Lyn to ganger i år. Nå risikerer klubben å miste poengene. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
SEKS POENG BLIR NULL: Kjetil Rekdal og Aafk har slått Lyn to ganger i år. Nå risikerer klubben å miste poengene. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX Vis mer

||| (Dagbladet.no): Dersom alle Lyns kamper strykes ved en konkurs dumper Aalesund ned på jumboplass i tippeligaen.

Det finner trener Kjetil Rekdal urimelig, fordi hans lag dermed mister seks opptjente poeng etter to Lyn-møter.

- Man kan ikke å gjøre noe slikt fire kamper før slutt. Du står kanskje på sikker plass, i neste øyeblikk mangler du kanskje sju poeng opp til sikker plass. Det sier seg selv at det blir håpløst tilfeldig og jeg tror ikke at vi kommer i en slik situasjon, sier Rekdal til Sunnmørsposten.

Rekdal mener NFF enten må sørge for at Lyn får spilt de siste kampene, på tross av en konkurs. Eller så må alle lag som har Lyn igjen på terminlista gis 3-0-seier og tre poeng mot kampene som ikke blir spilt mot Oslo-laget.

- Det er en regel som blir brukt dersom et lag ikke møter til kamp og jeg vet dette er blitt praktisert i utlandet. Det mener jeg er en løsning, selv om våre hovedutfordrere, Strømsgodset og Fredrikstad, vil tjene på det og få tre poeng. Men det er poeng de kanskje uansett ville fått mot Lyn, sier Rekdal til lokalavisa.

NFF sendte i går kveld ut en pressemelding om følgene en eventuell fotballkonkurs, men Aafk-treneren mener det fortsatt finnes ubesvarte spørsmål når det gjelder suspensjoner, opprykk og nedrykk.

Dessuten risikerer mange lag å få sofakvelder når de ellers skulle ha spilt kamper.

- Dette er en vanskelig case, sier Rekdal.

PS! Tabellen er ikke oppdatert med gårsdagens kamp, Brann - Viking 1-1.
PS! Tabellen er ikke oppdatert med gårsdagens kamp, Brann - Viking 1-1. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling