Slik vil Rønning bryte Northug-hegemoniet

Og Northug gir Rønning en fair sjanse.

PRESTISJENEDERLAG: Eldar Rønning tapte veddemålet mot Sjur Røthe og måtte gå i Brann-drakt under samlinga i Meråker denne uka. - Egentlig var det verre at RBK tapte mot Brann enn at jeg må gå i trøya. Hvis jeg skal være helt ærlig, synes jeg den er ganske fin, gliser Rønning. Foto: Ole Morten Melgård
PRESTISJENEDERLAG: Eldar Rønning tapte veddemålet mot Sjur Røthe og måtte gå i Brann-drakt under samlinga i Meråker denne uka. - Egentlig var det verre at RBK tapte mot Brann enn at jeg må gå i trøya. Hvis jeg skal være helt ærlig, synes jeg den er ganske fin, gliser Rønning. Foto: Ole Morten Melgård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MERÅKER (Dagbladet): Odd-Bjørn Hjelmeset vant VM-femmila i 2007. Siden har distansen tilhørt Petter Northug (26) i internasjonale mesterskap. VM-gull i 2009 ble fulgt opp med OL-gull i 2010 og et nytt VM-gull i 2011.

Femmila er også distansen langrennskongen helst vil vinne i vinterens VM i Val di Fiemme. Men seiersrekka kan bli stoppet - i hvert fall hvis landslagskollega Eldar Rønning får det som han vil.

- Jeg har ett stort mål i vinter. Det er å ta gull på femmila i VM, sier Rønning til Dagbladet.

Northug har respekt Og det er god grunn til å ta truslene fra Rønning på alvor. Da Northug ikke deltok, grep Rønning muligheten og vant femmila i Holmenkollen sist vinter. Skogningen har også to etappeseirer i Tour de Ski i Val di Fiemme-løypene. Begge i klassisk fellesstart, som også er startformen på VM-femmila.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer