JUBLET FØRST: Wayne Rooney har nettopp satt inn 3-2 for Manchester United, og løper bort til fansen for å feire. Utenfor høyre bildekanten kommer kameramannen løpende - og like etter roper United-spissen inn i linsa: «Fucking what? What? Fucking hell». Foto: EPA/GEOFF CADDICK .
JUBLET FØRST: Wayne Rooney har nettopp satt inn 3-2 for Manchester United, og løper bort til fansen for å feire. Utenfor høyre bildekanten kommer kameramannen løpende - og like etter roper United-spissen inn i linsa: «Fucking what? What? Fucking hell». Foto: EPA/GEOFF CADDICK .Vis mer

Slik vil Rooney unnslippe FAs vrede

Skylder på bestemorsanger og kameramannen.

I livestudio klokka 20.45 i kveld: Chelsea - Manchester United og Barcelona - Sjakthar

Se Rooneys tirade inn i kamera her (ca. 4:40 inn i klippet)

(Dagbladet): Hvorfor var Wayne Rooney så sint etter å ha scoret tre mål på en snau omgang?

Det er spørsmålet mange har stilt seg etter den etter hvert så omtalte utblåsningen for åpent kamera, som vil koste ham to kamper på sidelinja om dommen fra FA blir stående.

I versjonen Manchester United og Rooney vil presentere for forbundet, vil de ifølge Daily Telegraph og Daily Mirror peke på følgende formildende omstendigheter:

• At Rooney ble grovt hetset av hjemmefansen på Boleyn Ground.

• At en pågående kameramann bidro til det som skjedde.  

- Vinket til West Ham-fansen
Det første punktet kan ikke sies å være noe nytt, for Rooney har i mange år fått hard medfart fra andre lags supportere. Men det har forverret seg etter høstens utroskapsavsløringer og hardkjøret han satte i gang mot egen klubb da han ønsket seg vekk.

Av tilropene 25-åringene fikk slengt etter seg på lørdag skal «fat granny shagger» og «fat cheating bastard» ha vært mest framtredende.

Redaktøren for det norske medlemsbladet United-supporteren, Lars Morten Olsen, sto bak målet der Rooney scoret tre ganger på lørdag. Han sier United-spissen gjorde en liten gest mot West Ham-fansen allerede før han skrek «Fucking what? What? Fucking hell» inn i kamera.

- Jeg tror det var etter det andre målet, da snudde han seg og vinket mot dem som for å vise at han hadde hørt dem. Men det var ikke noe obskønt med det, sier Olsen til Dagbladet.

- Hvor intens var syngingen mot Rooney fra West Ham-fansen?

- Det er nokså intenst og bra trøkk på den banen der. Selv om jeg sto i borteseksjonen hørte jeg godt hva de sang, jeg tør påstå at samtlige som var der fikk det med seg. Det var mange som deltok, sier han.

- Kunne redigert det bort
Om kameramannen var inne på banen og filmet - slik det hevdes i blant annet Daily Mirror - var det i så fall hårfint. Men avisa mener å vite at United vil argumentere for at han var for nærgående, og nærmest dyttet kameraet opp i ansiktet på spissen.

Lars Morten Olsen mener det er opplagt at Rooney selv ikke løp bort til kamera med den hensikt å banne.

- Jeg så tydelig fra der jeg sto at kameramannen fulgte etter Rooney. Han beveget seg raskt, for han så det jo som et blinkskudd. Etter kommentaren jeg skrev på united.no i går har jeg også fått høre at det var tre sekunders forsinkelse på sendingen, slik at Sky Sports kunne redigert det bort, sier han.

Forsvares av Ancelotti
I går sto Rooney over den delen av United-treninga som var åpen for pressen, og kanskje etterpå også. Ferguson hevdet i går at han sliter med en smell i leggen - men de fleste anser det som sikkert at han spiller fra start i Champions League-kvartfinalen mot Chelsea i kveld.

Bare noen få timer før kampstart vil han få beskjed om disiplinærutvalget som skal behandle anken lar straffen stå, øker den, reduserer den eller omgjør den til en bot.

Frank Lampard frykter at Rooney uansett vil bruke de siste dagers hendelser som en ekstra motivasjon i kveld.

- Wayne spiller alltid med stor vinnervilje, og sånn sett er det aldri gunstig å møte ham. Men det er en mulighet for at dette vil trigge ham enda mer. Når du får negativ oppmerksomhet, slik han har opplevd, kan det gjøre deg til en enda større trussel, sier Lampard i The Sun.

Sir Alex Ferguson nekter foreløpig å svare på hva han mener om FAs avgjørelse om å utestengelse, men Chelsea-kollega Carlo Ancelotti snakket mer enn gjerne på gårsdagens pressekonferanse.

- Oppførselen hans var ikke av den beste, men når du scorer et mål.... i Italia skjer det ingenting om en spiller roper inn i et kamera. Her får man to kampers karantene. De er veldig strenge. Jeg er overrasket, sier han.