Slik vil vi huske Sapporo-VM

Leserne våre oppsummerer.

(Dagbladet.no): I går lot våre reportere i Sapporo sportssjef Åge Skinstad og herretrener Morten Aa Djupvik oppsummere ski-VM.

Nederst i artikkelen oppfordret vi dere lesere til å fortelle hva dere vil huske best. Her er noen av de hyppigst nevnte minnene:

Bergers obskøne gester

«Lars\' hånd- og munnbevegelser bak i bussen huskes mer enn beinbevegelsene på stadion,» skriver Ei søt jente.

Therese Johaugs bronse

«Jeg har aldri hatt så mye tårer i øynene som da hun gikk over målstreken til bronse. Det er noe av det mest imponerende jeg har sett - hun ble jaget av en av verdens beste skiløpere i 1 mil - og holdt helt inn! Ikke før var tårene tørket, så ble hun intervjuet. Rørt!» skriver ung mann.

Astrid Jacobsens sprintgull

«Tror det skal ta lang tid før jeg glemmer stemmen til Jon Herwig Carlsen under spurten til Astrid Jacobsen under sprinten. Gi den mannen en pastill!» krever Steffen

POPULÆRT MINNE: Ingerid Stenevold lot seg ikke provosere av Lars Bergers hånd- og munnbevegelser, men NRK har beklaget. Foto: Scanpix
POPULÆRT MINNE: Ingerid Stenevold lot seg ikke provosere av Lars Bergers hånd- og munnbevegelser, men NRK har beklaget. Foto: Scanpix Vis mer

Grytidlige TV-morgener

«Husker at jeg forsov meg til så og si hver eneste langrennsøvelse,» skriver Helge

Odd-Bjørns gulløp

«Gullet til VM-kongen Odd-Bjørn Hjelmeset på 5-mila vil bli husket lenge. Selv med skibytte var viljen til å vinne så sterk at ingen hadde slått 35-åringen i dag,» skriver hp

Northug-spurten

«Kommer alltid til å huske spurten til Northug, den var det råeste jeg har sett i et skispor noen gang. Det var som en Ferrari som kjørte forbi en Volvo,» skriver TRUE BLUE.

«Kommer til å huske best: \'Barneskirenn!\', \'Lett!!\' og \'Dæm hadd itj SJANS!!!\'. Makan til type - langrennssporten trenger virkelig en mann som dette,» supplerer Rollstad.

«Idrettshistorie rett og slett,» mener Tor.

Slik vil vi huske Sapporo-VM

Norsk oppblåsthet

«Norge bør ikke ha et nytt vinter OL på mange år enda! Det egoet vi opparbeider oss ifb. med slike arrangementer har vi ikke godt av!

Jeg er lei av å se og høre sportreportere tyne rosende, omtale om nordmenn og Norge, ut av gud og hvermann.

La oss ta innover oss at vi snakker om et kretsmesterskap i idrettssammenheng, sammenlignet med store idretter!» mener Nalle.

Sølv i laghopp

«Sølv i laghopp, den var sterk. Herlig innsats av alle,» skriver KK.

Tomme tribuner

«... den totale mangel på tilskuere. Få VM hjem dit det er noen som er interessert,» skriver Erling L.

«Kanskje skal vi komme oss ned på jorda? Kan hende at det var riktig at Japan var riktig vertsnasjon med sin manglende publikumsinteresse. Det kan reflektere hva den egentlige interessen for nordiske grener er på kloden,» argumenterer Antisjåvinist.

De som ikke fikk det til

«Northugs spurt definitivt, men også gleden ved de andre medaljene og den fantastiske innsatsen, de tidlige morgenene men også tristheten over Bjørgen og Jacobsen og de andre som ikke fikk det til,» skriver Ellen.

Og til slutt en liten bonus fra ...

... vår sinteste leser

«Det jeg husker best fra SKI VM? At det bare var nordmenn på sponsortur på tribunene..

....og det jeg undret meg mest over var hvem disse menneskene er, som alltid står der på \'lekterne\' i Bjørn Dæhlie-klær, \'Vikinghjelmer\' og mellom pjolterne svinger svære kubjeller over hodet og skriker fra et portvinsrødt ansikt: Norge Heia Norge...Ole ole ole...etc osv!

Hvem er disse personene? Hvor kommer de i fra? Er det folk som jobber i bedrifter som har sponset skigutta? Jeg mener, er dette folk fra VG? De sponser jo hoppgutta? Eller er det folk fra Vesta og DnB? Er det disse som forvalter pengene jeg har i banken og sier at jeg ikke er forsikret når jeg har kappet av meg tommelen i en arbeidsulykke? Selv om jeg faktisk har betalt forsikringspremien? (Hvorfor kaller man det \'premie\' forresten?). Er det disse som står der å remjer! Herre Jemeni og Hellige Jomfru Maria! freser TIDLIGERE VG leser, DnB og Vesta kunde.

GULLSPRINT: Junioren Astrid Jacobsen tok gull på sprinten, og beskrev det selv som en drøm hun ikke hadde drømt enda.
ENDELIG: Odd-Bjørn Hjelmeset ødela skia, men gikk likevel inn til sin første individuelle VM-tittel i en alder av 35 år.
BOMBEN: Therese Johaugs bronse på tremila var en enda større overraskelse enn Astrid Jacobsens gull.
STOR I KJEFTEN: Men også enorm i spurten. Petter Northug blir husket for begge deler etter Sapporo-VM.