Slik ville de ønske Platini velkommen til Ukraina

Puppeprotest foran UEFA-presidenten.

PROTESTERTE MOT SEXTURISME: Kvinner fra gruppa FEMEN hadde møtt opp utenfor fotballstadion i Kiev, der Michel Platini var på besøk for å inspirere fasilitetene foran neste års EM. Foto: AFP PHOTO / GENYA SAVILOV
PROTESTERTE MOT SEXTURISME: Kvinner fra gruppa FEMEN hadde møtt opp utenfor fotballstadion i Kiev, der Michel Platini var på besøk for å inspirere fasilitetene foran neste års EM. Foto: AFP PHOTO / GENYA SAVILOV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Michel Platini, presidenten i Det europeiske fotballforbundet (UEFA), ble møtt av flere halvnakne protestanter foran hovedstadion i Kiev tirsdag.

Det skjedde da UEFA-presidenten skulle inspisere EM-arrangøren i Ukraina, for å sjekke at forberedelsene til neste års fotball-EM gikk som planlagt.

De ukrainske jentene som var nakne fra livet og opp, representerte gruppen FEMEN, og de protesterte mot sexturismen i Ukraina.

De fem jentene som sto i bar overkropp hadde med plakater, der de krevde at UEFA skulle ta initiativ til et program for å få fotballtilhengerne som kommer til EM neste år, til å ta avstand fra sexturisme og kjøp av seksuelle tjenester.

Platini ankom litt senere til EM-stadion i Kiev enn planlagt. Han merket ikke stort til de toppløse jentene og protestene deres, for aktivistene var allerede tatt hånd om av politiet da franskmannen dukket opp.

UEFA-presidenten sa til de fremmøtte pressefolkene at han stort sett var fornøyd med det arbeidet EM-arrangørene i Ukraina har gjort, men la til at det fortsatt noen var «små problemer» som måtte løses før EM-sluttspillet kunne sparkes i gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer