PROTESTERTE MOT SEXTURISME: Kvinner fra gruppa FEMEN hadde møtt opp utenfor fotballstadion i Kiev, der Michel Platini var på besøk for å inspirere fasilitetene foran neste års EM. Foto: AFP PHOTO / GENYA SAVILOV
PROTESTERTE MOT SEXTURISME: Kvinner fra gruppa FEMEN hadde møtt opp utenfor fotballstadion i Kiev, der Michel Platini var på besøk for å inspirere fasilitetene foran neste års EM. Foto: AFP PHOTO / GENYA SAVILOVVis mer

Slik ville de ønske Platini velkommen til Ukraina

Puppeprotest foran UEFA-presidenten.

Michel Platini, presidenten i Det europeiske fotballforbundet (UEFA), ble møtt av flere halvnakne protestanter foran hovedstadion i Kiev tirsdag.

Det skjedde da UEFA-presidenten skulle inspisere EM-arrangøren i Ukraina, for å sjekke at forberedelsene til neste års fotball-EM gikk som planlagt.

BLE FJERNET: Politiet fjernet demonstrantene før Platini ankom stadion. Foto:  AFP PHOTO / GENYA SAVILOV
BLE FJERNET: Politiet fjernet demonstrantene før Platini ankom stadion. Foto: AFP PHOTO / GENYA SAVILOV Vis mer

De ukrainske jentene som var nakne fra livet og opp, representerte gruppen FEMEN, og de protesterte mot sexturismen i Ukraina.

De fem jentene som sto i bar overkropp hadde med plakater, der de krevde at UEFA skulle ta initiativ til et program for å få fotballtilhengerne som kommer til EM neste år, til å ta avstand fra sexturisme og kjøp av seksuelle tjenester.

Foto:  EPA/SERGEY DOLZHENKO
Foto: EPA/SERGEY DOLZHENKO Vis mer

Platini ankom litt senere til EM-stadion i Kiev enn planlagt. Han merket ikke stort til de toppløse jentene og protestene deres, for aktivistene var allerede tatt hånd om av politiet da franskmannen dukket opp.

UEFA-presidenten sa til de fremmøtte pressefolkene at han stort sett var fornøyd med det arbeidet EM-arrangørene i Ukraina har gjort, men la til at det fortsatt noen var «små problemer» som måtte løses før EM-sluttspillet kunne sparkes i gang.

FIKK IKKE SE PUPPER: Michel Platini. Foto:     REUTERS/Alexandr Kosarev
FIKK IKKE SE PUPPER: Michel Platini. Foto: REUTERS/Alexandr Kosarev Vis mer

(NTB)