Slik ville Morgan jukset

- Og da ville vi ikke vært her i dag, sier han.

(Dagbladet.no): Blekktyper er en viktig ingrediens i saken mot Morgan Andersen. Det er klart at det ble brukt ulike typer blekk til å skriver under kontrakten med.

I går demonstrerte Andersens forsvarer, Cato Schiøtz, hvor enkelt det var å bytte penn under når man skriver under kontrakter.

- Du skriver, stempler sånn og sånn, så bytter du til en annen penn enn den du brukte først, viste forsvarer Schiøtz.

I ettermiddag ville aktor Svein Holden at Morgan Andersen skulle forklare seg litt rundt sitt forhold til blekk i denne saken.

Da svarte Andersen med å forklare hvordan han ville gått fram for å jukse med kontrakter.

- Det er en ekte kontrakt. Jeg skrev ekte kontrakter. Jeg stempler og skriver under MA, skriver mitt fulle navn tre steder. Det er det NFF krever. Det kan ha skjedd at jeg byttet penn, men det husker jeg ikke. Jeg er ganske uforstående til det som kommer frem. Det kan ha vært byttet sider på orginaler underveis, da Shittu og Mikel skrev under, mener Andersen.

Aktor refererer til antall stiftehull i de påståtte falske kontraktene, som varierer på noen av sidene i kontrakten.

- De har vært åpnet syv-åtte ganger bare hos fotballforbundet. Jeg mener at mine underskrifter er korrekte, at mine forsider er korrekte. Jeg ser at det er blekkanalyser. Det jeg har interessert meg for er stempelet og Mikels signaturer. Hvis jeg ville juksa ville jeg aldri gjort det på den måten. Da ville jeg tatt vare på de tre sidene hvor vi har skrevet under, så ville jeg tatt ny utskrift av kontrakten og endret forsiden, sier han og fortsetter:

FORKLARTE HVORDAN HAN VILLE JUKSET: Morgan Andersen ville håndtert papirene helt annerledes dersom han ville jukse, hevder han. Foto: Jarl Fr. Erichsen/SCANPIX
FORKLARTE HVORDAN HAN VILLE JUKSET: Morgan Andersen ville håndtert papirene helt annerledes dersom han ville jukse, hevder han. Foto: Jarl Fr. Erichsen/SCANPIX Vis mer

- Dersom jeg ønsket å jukse. Da ville skrevet inn side en og fem elektronisk, så ville jeg printet ut og levert til fotballforbundet. Ingen kunne sagt at den var ugyldig og da ville vi ikke vært her i dag, avsluttet Andersen.

Dersom han ikke får avsluttet sin grundige forklaring i dag, fortsetter han i morgen. Det er satt av åtte dager til behandling av saken i Oslo tingrett.