Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik ville Thorir stoppet Norges superkontringer

For det er visst mulig.

KONTRINGSESS: Heidi Løke og Kari Mette Johansen er så hurtige at motstanderne ofte bare hører lyden av dem. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
KONTRINGSESS: Heidi Løke og Kari Mette Johansen er så hurtige at motstanderne ofte bare hører lyden av dem. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet): Slovenia - Norge 16-32.

Å si at de slovenske jentene ble løpt i hjel av Norge onsdag kveld, er ikke å overdrive. Det var oppskriften før kampstart, og planen ble fulgt til punkt og prikke.

Halvparten av de 32 norske målene kom som følge av kontringer eller effektivt ankomstspill.

Norges varemerke.

Utfordrende - Det er viktig å jobbe med styrkene våre, ikke minst siden vi fortsatt kan være litt ujevne i etablert angrep, sier Thorir Hergeirsson til Dagbladet.

Han disponerer lynhurtige kantspillere og har i tillegg Heidi Løke, som kommer som ei kule midt i banen.

- Er det mulig å stå imot dette?

- Ja, men da må de være godt organisert og kjappe i returstarten. Derfor er det så viktig for oss å ha tre fram så raskt. Det blir veldig vanskelig å ta ut tre punkter, sier landslagssjefen.

Og hvis motstanderen demmer opp relativt bra, da vil Hergeirsson se raske pasninger - og få i verden er flinkere til å styre dette enn Gro Hammerseng.

Mange tempospillere - Hvis de springer brukbart i returløpet, er vi avhengig av kortpasningskontraen, sier Thorir.

Lynhurtige Kari Mette Johansen (to kontringsmål i går) mener også dette er nøkkelen.

FIRE KONTRINGSMÅL: Camilla Herrem scoret fire kontringsmål mot Slovenia onsdag kveld. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
FIRE KONTRINGSMÅL: Camilla Herrem scoret fire kontringsmål mot Slovenia onsdag kveld. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer

- Vi har så mange spillere med stort tempo og kommer etter med hele laget. Noen ganger er vi tre-fire spillere foran dem, sier hun til Dagbladet.

Johansen forteller at det har blitt vanskeligere å knuse motstanderne med kontringer. Det var enklere før.

- Det er flere lag som er obs på kontringene våre nå, spesielt i starten av kampene - mens de fortsatt orker.

Ungarn kan surne Camilla Herrem løp inn tre kontringsmål i kveld, hun tror det blir tøffere å kontre fredagsmotstander Ungarn i senk.

- Det er flere lag som tenker mer på kontringene våre nå, men samtidig - det er ikke lett for dem å forsvare seg når vi sender opp tre med en gang, sier hun til Dagbladet.

Ungarerne er derimot kjent for å noen ganger klappe litt sammen. Hvis de surner, er ikke løpslysten like stor.

- Ungarn har tidligere vært lite glad i å løpe hjem. Men de har gode spillere framover, så det er viktig at vi får satt forsvaret. Da kan løpingen starte, for det går helt automatisk for oss, sier Kari Mette.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!