Slik vinner du på Oddsbomben

Lær strategiene for smart spill i Norsk Tippings Oddsbomben, hvor man tipper resultatet av tre fotballkamper.

2-1: Real Madrid feirer mål i bortekampen mot Bayern München i semifinalen i Champions League. Hvor mange mål scorer Real Madrid på hjemmebane? Foto: REUTERS/Michaela Rehle
2-1: Real Madrid feirer mål i bortekampen mot Bayern München i semifinalen i Champions League. Hvor mange mål scorer Real Madrid på hjemmebane? Foto: REUTERS/Michaela RehleVis mer

Oddsbomben er et spill fra Norsk Tipping hvor spilleren skal tippe riktig antall mål til hjemme- og bortelag. Stort sett i tre fotballkamper, noen ganger også i to hockey- eller håndballkamper.

Klarer du å spå riktig resultat i alle kampene, blir det gevinst. Du kan gardere ved å markere flere antall mål for hvert lag.

Tilbakebetalingsprosenten er 60 prosent, noe som betyr at alle som tipper riktig deler 60 prosent av omsetningen i spillet. Spillet er derfor risikofritt for Norsk Tipping, og man kan undres over hvorfor tilbakebetalingsprosenten ikke er høyere, noe som ville gitt flere vinnere over tid og dermed et langt mer attraktivt spill, trolig med høyere omsetning. Hører dere, Norsk Tipping?

Det finnes likevel noen enkle metoder for å øke vinnersjansene. Og rekord-oddsen i dette spillet er på over 440.000!

Premiene styres av tipperne
Som nevnt over er Oddsbomben et pottspill, der Norsk Tipping samler inn innsatsene og deler ut 60 prosent som gevinster. Det betyr at hvis du tipper som «alle andre» vil du kanskje få flere enkeltgevinster, men beløpene blir lavere.

Som eksempel kan vi ta dagens Oddsbombe. De tre kampene er:

Real Madrid — Bayern München
Milan — Genoa
Sønderjyske — FC København

Til en hver tid kan man på Norsk Tippings hjemmesider (åpnes i nytt vindu) se flytende odds for de forskjellige resultatene i de tre kampene, og i skrivende stund er den laveste oddsen som tilbys cirka 600. Det betyr at du får 600 kroner tilbake for en rekkepris på 1 krone. Resultatene som gir denne oddsen er henholdsvis 2-1, 2-0 og 1-1. Tre resultater man lett kan se for seg i disse tre kampene.

Samtidig er den høyeste oddsen på over 97.000! Det betyr at man får 97.000 kroner tilbake for en rekkepris på 1 krone. En rekke forskjellige kombinasjoner gir denne utbetalingen, for eksempel 5-0, 1-0 og 1-1.

5-0 til Real Madrid høres kanskje voldsomt ut, men er ikke helt utenkelig på en vill fotballdag. 1-0 til Milan og 1-1 i den danske cup-semifinalen er slett ikke usannsynlig. Så da er vel 97.000 i odds ganske spennende?

Merk at dette kan ha endret seg når du leser dette, for oddsen er i kontinuerlig endring ettersom hvordan folk spiller.

Test oddsen på dine spill
Du kan selv teste oddsen på dine spill, ved å bruke Norsk Tippings hjemmesider for Oddsbomben (åpnes i nytt vindu). Der kan du både bla i oddsen for de forskjellige kombinasjoner, samt skrive inn dine egne og se hva oddsen står i akkurat da.

Dette kan du bruke bevisst til å levere inn lite spilte kombinasjoner, og dermed sikre deg en fordel. Nøkkelen til dette spillet, som alle andre oddsspill, er jo å levere spill som har høyere sannsynlighet til å gå inn enn den sannsynligheten som oddsen reflekterer.

Spill sent opp mot kampstart
Oddsen er flytende, det vil si at den endres i takt med hva tipperne spiller. Satser du hardt på din kombinasjon til kjempe-odds kan du fort oppleve at oddsen synker dramatisk, rett og slett fordi du satset. Samtidig kan andre spilleres innsatser på den samme kombinasjonen ødelegge for den drømmeoddsen du hadde sett for deg. På den annen side; er de andre spillerne uenige i din vurdering kan du oppleve at oddsen blir høyere enn du hadde trodd.

Målteft: Lyn slo Tromsø 5-1 i 2003, en av de tre kampene som ga rekordstore 444.650 i odds til en heldig og dyktig Oddsbomben-tipper. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet.
Målteft: Lyn slo Tromsø 5-1 i 2003, en av de tre kampene som ga rekordstore 444.650 i odds til en heldig og dyktig Oddsbomben-tipper. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet. Vis mer

For å unngå uforutsigbarhet i oddsen bør du levere spillene så tett opp mot spillestopp som mulig, slik at du har best mulig oversikt over hva de andre tipperne har gjort.

Spill mot favorittene
Favoritter er ofte overvurdert i slike spill. Mange forventer at en hjemmefavoritt skal vinne 2-0 eller 3-0, og oddsen på uavgjort- og tapsresultater kan da være meget generøs i forhold til sannsynligheten.

Samtidig er det slik at 0-0 ofte er undervurdert. Det er et kjedelig resultat å tippe, og smertefullt for tipperen om man skal følge kampen man har tippet i.

Kombiner «traust» og crazy
Ønsker du å både hente premier ofte, og samtidig ha en sjanse til å vinne mye, går det an å kombinere dette på samme kupong.

Sett for eksempel trauste markeringer til å begynne med; de opplagte tipsene. Så kan du bruke den dypeste magefølelsen eller en snedig innsikt og krysse av noe villere på samme kupong, for eksempel 5 mål til Real Madrid. Prisen på kupongen øker, men det gjør også underholdningsverdien og ikke minst; utbetalingen om du treffer.

Det kan være nok å treffe med et resultat utenom det vanlige i én av kampene for å øke utbetalingen betydelig. En alternativ strategi kan være å tippe trygt i to av kampene, for så å ta en «råsjangs» i den siste.

Spill når det er jackpot
Det mest lønnsomme rådet er å spille kun når det er jackpot i Oddsbomben, eller i hvert fall spille litt ekstra da. Jackpot betyr at Norsk Tipping legger inn en ekstra premiesum i potten, fordi ingen traff riktig resultat forrige gang. Dermed økes tilbakebetalingsprosenten dramatisk, og du får bedre betalt uansett hvilke resultater du tipper.

I et spill hvor omsetningen gjerne ligger på mellom 100.000 og 200.000 kroner har disse jackpottene, som gjerne er mellom 50.000 og 100.000 kroner, selvsagt svært mye å si for tilbakebetalingen. Du kan enkelt sjekke om det er jackpot ved å følge med på Dagbladets nye oddstips-sider. Du finner ukens bonuspotter på høyre side under dagens utvalgte oddsobjekter.

Det er jackpot i dag!
Det er jackpot på dagens Oddsbombe, og 72.205 kroner ekstra i potten. Den må vi gjøre et ærlig forsøk på å ta. Som nevnt over er kampene:

Real Madrid — Bayern München
Milan — Genoa
Sønderjyske — FC København

Les gjerne dagens oddstips for de tre kampene før du leverer for å få et bilde av rammen rundt kampene, og husk å gjør deg opp en egen mening. Kjenn på magefølelsen. Husk at tips litt på kanten av det mest opplagte ofte belønnes med lønnsom odds.

Min lille, litt for opplagte, kupong, et system på 64 rekker:

Real Madrid: 2 eller 3 mål. Bayern München: 0 eller 1 mål.
Milan: 0, 1,2 eller 3 mål. Genoa: 0 mål.
Sønderjyske: 0 eller 1 mål. FC København: 1 eller 2 mål.

Lykke til! Her kan du spille Oddsbomben. Se også mine oddstips for dagen.