Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slik viser Dag Erik Pedersen sin avsky mot Armstrong

Men glad for at Grete Waitz slapp å se heltens sanne ansikt.

ALLTING KAN GÅ ITU, MEN MITT ARMBAND KAN GÅ I TUSEN BITAR: Til venstre har Dag Erik Pedersen lagt armbåndet fra organisasjonen Grete Waitz frontet - Aktiv mot kreft. Til høyre han har han lagt et oppklippet armbånd fra organisasjonen til Lance Armstrong - Livestrong. Foto: Dag Erik Pedersens Twitter-konto
ALLTING KAN GÅ ITU, MEN MITT ARMBAND KAN GÅ I TUSEN BITAR: Til venstre har Dag Erik Pedersen lagt armbåndet fra organisasjonen Grete Waitz frontet - Aktiv mot kreft. Til høyre han har han lagt et oppklippet armbånd fra organisasjonen til Lance Armstrong - Livestrong. Foto: Dag Erik Pedersens Twitter-konto Vis mer

(Dagbladet): Lance Armstrongs støttespillere er dramatisk redusert de siste par månedene.

I dag vendte også UCI ham ryggen, da de godkjente USADAs 1000 sider lange dopingdom mot 41-åringen og ba folk slette ham fra minnene sine.

En av dem som lenge valgte å tro på Armstrongs uskyld var Dag Erik Pedersen. NRK-kommentatoren, som selv har vunnet tre etapper i Giro d'Italia i sin proffkarriere, har etter hvert måttet innse at amerikaneren var en juksemaker. 

I går la han ut et bilde på Twitter, av et oppklippet Livestrong-armbånd ved siden av et intakt blått armbånd fra organisasjonen Aktiv for kreft. Løperdronningen Grete Waitz, som fikk et nært forhold til Armstrong, var frontfigur for sistnevnte.

«Farvel Lance Armstrong. Farvel forbilde som lurte en hel verden inklusiv meg. Livestrong båndet klippet i filler.», skriver Pedersen på mikrobloggtjenesten.

Hadde Armstrong som helt
Overfor NRK uttrykker han en viss form for lettelse over at Grete Waitz slapp å finne ut sannheten om Lance Armstrong før hun tapte mot kreftsykdommen.

- Jeg er nesten glad hun slapp å se hvilken kjeltring hun hadde som helt. Han har gjort en fin jobb for kreftsaken og samlet inn masse penger, men måten han har gjort det på vekker bare avsky, sier han.

Lance Armstrong og Grete Waitz ble ført sammen av hverandres kreftsykdom og fikk et spesielt forhold.

KONTAKTET WAITZ: Lance Armstrong tok uoppfordret kontakt med Grete Waitz da han fikk høre at hun var rammet av kreft. Foto: REUTERS/Jeff Zelevansky/Files
KONTAKTET WAITZ: Lance Armstrong tok uoppfordret kontakt med Grete Waitz da han fikk høre at hun var rammet av kreft. Foto: REUTERS/Jeff Zelevansky/Files Vis mer

Hun fikk en mail av den nå abdiserte Tour de France-kongen en stund etter å ha fått diagnosen.

- Jeg lå på sofaen ganske lenge, til å være meg. Så fikk jeg en mail fra Lance Armstrong som oppfordret meg til å «stay strong». Jeg leste boka hans og bestemte meg en dag i juni for å begynne å trene igjen.«Like me you're a fighter. And you will beat this shit», het det i en e-post fra Armstrong.

Ble utestengt en måned
Dag Pedersen greier ikke å støtte Livestrong-organisasjonen til Armstrong etter det som har kommet fram - noe han viser med all tydelighet på Twitter.

Selv har NRK-profilen tidligere snakket om hvordan han har mistet lagkamerater som en konsekvens av dopingmisbruk, og han har oppfordret norske eks-syklister som vet noe om å stå fram.

Hva så med Pedersen selv? Han ble en gang utestengt i en måned, etter å ha testet positivt på efedrin. Dette var et preparat han hadde fått av sin norske lege på grunn av bihulebetennelse. Pedersen har fortalt NRK at han la fram både legeerklæring og resept, men legen i England rundt svarte at efedrin ikke sto på dokumentene.

- Det var en ulykkelig historie, men heldigvis uskyldig for min del siden jeg ikke hadde begått noen overtramp med vilje, har han sagt.

TAR AVSTAND: Tidligere proffsyklist Dag Erik Pedersen støttet Lance, men ble lurt. 
Foto: Morten Holm /  SCANPIX
TAR AVSTAND: Tidligere proffsyklist Dag Erik Pedersen støttet Lance, men ble lurt. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer