Slik vurderer Finjord kvinnelandslagets OL-rivaler

Tøffe kamper for de norske jentene.

Tre kamper på åtte dager, mot Sverige, Nederland og Sveits, avgjør om Norges kvinnelandslag i fotball kommer til OL i Brasil. Det er et trangt nåløye.

Som nummer 10 på FIFA-rankingen er Norge nest høyest rangert i miniturneringen i Rotterdam, med bare Sverige (8) foran seg. Men Nederland (12) spiller på hjemmebane med tusenvis av tilhengere i ryggen, mens Sveits (20) er det europeiske landslag med størst framgang i senere år.

Slik vurderer landslagssjef Roger Finjord rivalene overfor NTB:

Sverige - Sverige har vært med i alle OL så langt, og det henger høyt for dem. De har endret spillestilen en del og er blitt mer gjennombruddshissige. De spiller med mer offensivt trøkk etter VM i fjor, og de har også gjort om på formasjonen og spilt en del 4-3-3, sier Finjord.

- Det er et lag med en del eldre spillere som har opplevd mye, men svenskene har startet en fornyelsesprosess hvor det kommer unge spillere bakfra. Likevel er det et lag preget av erfaring. Vi har respekt for Sverige, men vi vet også hva vi selv står for.

Møter Norge: På Woudestein stadion i Rotterdam onsdag 2. mars.

Tidligere OL: 1996, 2000, 2004, 2008, 2012. Har aldri tatt medalje.

Nederland - Nederland har hatt en veldig utvikling de siste årene, og i sine tre M-er (Miedema, Martens og Melis) har de et godt europeisk frontledd. De var ikke langt unna å slå Japan i åttedelsfinalen i VM og ville i så fall ha vært kvalifisert til OL allerede, sier Finjord.

- De kommer til å ha mange tilskuere i ryggen, men det synes vi bare er gøy. Nederland arrangerer EM på hjemmebane neste år, og gjennom OL-kvalifiseringen håper de å bygge entusiasme til det.

Møter Norge: På Sparta stadion i Rotterdam lørdag 5. mars.

Tidligere OL: Ingen.

Sveits - Sveits er laget som har hatt størst framgang på rankingen. De har tatt store steg både spillemessig og resultatmessig i senere år. Særlig i Ramona Bachhmann og Lara Dickenmann (som begge spiller sammen med Caroline Graham Hansen i Wolfsburg) har de en god duo, men de har mange unge spillere som blir bedre og bedre, sier Finjord.

- Sveits er nok et lag som kommer til å prege mesterskapene i årene som kommer. De deltok i sitt første VM i fjor. Når vi møter dem i siste kamp kommer vi til å vite mer om hvor de står akkurat nå.

Møter Norge: På Woudestein stadion i Rotterdam onsdag 9. mars.

Tidligere OL: Ingen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram