Slike jubelscener skremmer de norske håndballjentene

Her er spillerne EM-jentene liker - og frykter.

SEIERSBRØLET: Bojana Popovic scoret ni da Montenegro slo Russland i går kveld. Da blir man så glad. Foto: CLAUS FISKER/EPA
SEIERSBRØLET: Bojana Popovic scoret ni da Montenegro slo Russland i går kveld. Da blir man så glad. Foto: CLAUS FISKER/EPAVis mer

Direkte 20.15: Følg Norge - Slovenia i vårt håndballstudio

LILLEHAMMER (Dagbladet): Thorir Hergeirsson kan glede seg over å ha rutinerte verdensstjerner på laget sitt. De blir viktige når mesterskapet drar seg til i neste uke.

Da vil rutinen og ekstremferdighetene til Katrine Lunde Haraldsen, Tonje Larsen og Gro Hammerseng komme til nytte. Linn-Kristin Riegelhuth og Heidi Løke har også spisskompetanse i verdenstoppen.

Kan jentene da småjogge til EM-gull?

Nei, for også andre lag har spillere i verdensklasse.

Dagbladet har bedt de norske jentene plukke ut EMs beste spillere blant dem som ikke har norsk pass. Etter at Anita Görbicz måtte trekke seg med skade, er det spesielt en som peker seg ut som favorittspilleren - eller marerittmotstanderen:

Montenegros Bojana Popovic, en storskytter og klasseservitør. I går kveld scoret hun ni da Montenegro snudde kampen og slo Russland med to mål.

Her er svarene til jentene:

Gro Hammerseng - Jeg hater å svare på sånne spørsmål, for jeg synes det er vanskelig å plukke ut én spiller. Det hadde vært enklere om jeg kunne nevnt noen norske. Nei, kanskje Bojana Popovic. Jeg har spilt lite forsvar mot henne, men hun er nok den angrepsspilleren det har vært vanskeligst å spille mot, for hun er veldig god på skudd, innspill, viderespill og finter. Hun er lite forutsigbar og kan dunke den inn fra hvor som helst. Men, det må presiseres: Vi snakker angrepsmessig.

Nora Mørk - Det må være Bojana Popovic eller Ljudmila Postnova. De er vel ikke noen forsvarskjemper, men Bojana er jo et helt lag alene framover. Hun gjør også alle rundt seg bedre. Buducnost er jo omtrent det samme laget som i fjor, men med henne er de mye bedre. De andre hever seg. Hun kan jo alt og er gjerne best når det gjelder. Postnova også, hun har jo et latterlig bra skudd. Hun skyter nesten som en gutt. Det er gøy å se på, men ikke så gøy å møte.

Tonje Larsen - Jeg kommer ikke unna Ljudmila Postnova og Bojana Popovic. De er veldig gode - framover på banen. Men jeg synes bare det er gøy å møte dem.

Camilla Herrem - Da vil jeg venstrekanten til Romania Valentina Ardean Elisei, hun er en maskin.

Heidi Løke - Jeg ville egentlig hatt Anita Görbicz, men siden hun er skadd går jeg for Grit Jurack. Hun er en god skytter og flink til å gjøre andre bedre.

Ida Alstad - Det er ganske mange, det. Cristina Neagu, på grunn av alderen (22) og at hun spiller som meg. Hun er kreativ og utførelsen er veldig bra. Jeg synes hun holder et høyt nivå for alderen, både framover og bakover.

Tine Stange - Bojana Popovic, hun er en komplett angrepsspiller.

Karoline Dyhre Breivang - Jeg går for Cristina Neagu, som jeg synes har et veldig godt skudd.

Marit Malm Frafjord - Bojana Popovic. Montenegro får et veldig bra lag. Hun er den klart beste angrepsspilleren, selv om jeg mener EMs beste bør være litt god i forsvar også. Bojana jo nesten hele Buducnost.

Katrine Lunde Haraldsen - Bojana Popovic. Det handler om småting som kanskje ikke alle ser. Hun skyter ikke et vanlig skudd, har alltid en skru i skuddet selv om hun skyter med høy arm. Selv om du er bak ballen, kan den like gjerne gå i mål.

Mari Molid - Jeg synes Bojana Popovic er en ekstremt god spiller, hun er rett og slett fantastisk.

Tonje Nøstvold - Bojana Popovic kan alt. Hun er kanskje ikke den aller skarpeste i forsvar, men hun kan stå der. Men fremfor alt er det spillet, skuddet og teknikken som gjør at jeg velger henne.

Kari Aalvik Grimsbø - Jeg synes det rumenske laget har vært veldig bra, så kanskje Cristina Neagu. Hun er den første som slår meg.

Kari Mette Johansen - Bojana Popovic er en sinnssykt god spiller. Hun er veldig farlig selv når hun går rett på mål, og så er hun flink til å spille opp andre. Hun har alle angrepskvalitetene du trenger, skudd, finter og et godt blikk.

Stine Bredal Oftedal - Jeg går for Bojana Popovic. Hun har spilleforståelse og alt en håndballspiller trenger.

Linn-Kristin Riegelhuth - Det er veldig mange og det er spillere å bli imponert av i alle lag. Men jeg har ikke en favoritt. Jeg synes det er spennende å se på, for det er alltid noen du kan lære noe av i et EM.

SKUFFET: Tyskland og Grit Jurack tapte for Sverige i åpningskampen. Den tyske storskytteren scoret bare to mål. Foto: HENNING BAGGER/REUTERS/SCANPIX
SKUFFET: Tyskland og Grit Jurack tapte for Sverige i åpningskampen. Den tyske storskytteren scoret bare to mål. Foto: HENNING BAGGER/REUTERS/SCANPIX Vis mer