Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slike øyne lager Isabel Blanco mellom kampene

- Jeg har alltid vært fascinert av øyne.

NOVI SAD / SERBIA (Dagbladet): Isabel Blanco er ikke den mest kunstneriske spilleren Norge har - på banen. Utenfor derimot, er hun i særklasse kunstneren blant jentene.

I sommer hadde hun utstilling i Larvik, og hun solgte unna rubbel og bit. De dyreste maleriene gikk for drøyt 15 000 kroner.

Og kunsthjernen er ikke lagt igjen hjemme nå som hun jakter VM-medalje med håndballjentene her i Serbia. Brått kan hun havne i malermodus.

- Jeg tegner mye på håndballturer, enten det er på flyet eller hotellrommet. Det er en bra avkoblingsting å ha, sier Blanco til Dagbladet.

Kreativ familie Linjespilleren er tilbake med flagget på brystet etter noen år utenfor landslaget. 34-åringen er blitt en svært sentral brikke blant Thorir Hergeirssons utvalgte, på grunn av sine forsvarskvaliteter som treer i midten.

image: Slike øyne lager Isabel Blanco mellom kampene

- Hvordan oppstår en idé?

- Den forrige utstillingen min handlet mye om den prosessen jeg har vært gjennom, om selvtillit og den indre dialogen. Det har vært et tema over lang tid. Jeg kan ha en idé om hva det skal handle om, men vet ikke alltid hvordan det skal se ut. Så plutselig treffer jeg det jeg har tenkt på eller følt.

Blanco har vært plaget med skader, og mistet flere mesterskap. Hun forteller derimot at siden hun kom til Larvik sommeren 2011 har håndballen vært like fargeglad for henne som maleriene.

- Har du alltid vært så kreativ?

image: Slike øyne lager Isabel Blanco mellom kampene

- Ja, jeg vokste opp i en kreativ familie, så jeg hadde en forhåpning om at det lå i meg. Det kreative har alltid gitt meg mye, og jeg har følt at jeg har kunnet det.

Mye øyne Seinsommerutstillingen «Mind Warriors» var hennes femte visning, men den største separatustillingen hun har kjørt.

Blanco er glad i farger, og tilsynelatende også øyer.

- Det blir mye menneskeligliknende figurer, og ofte med øyne i fokus. En mellomting mellom dyr og mennesker, men jeg har alltid vært veldig fascinert av øyne.

Håndballspillere har en del fritid, men neppe så mye som folk tror. Derfor forblir kunsten fortsatt et biprosjekt for henne, noe hun gjør innimellom - og det går litt i rykk og napp.

image: Slike øyne lager Isabel Blanco mellom kampene

- Det var intenst før utstillingen, men det går i perioder. Jeg må ha overskudd for å male. Samtidig tegner jeg mye, og sånn sett jobber jeg jo med det hele tida. Nå tenker jeg at dette skal være en stor del av resten av livet mitt.

Funnet sin greie Akkurat nå vet hun ikke hvordan hennes neste prosjekter vil bli.

- Jeg har jo funnet min greie, men det er spennende å utforske. Jeg vil ikke at alt skal være det samme, men det er viktig å se at det er Isabel som har malt. Derfor prøver jeg hele tida nye ting, for som i håndballen handler det om å utvikle nye ting å bli god på. Det er viktig å tørre å eksperimentere. Men jeg har nok funnet basen min, med mine figurer og det kontrastfulle. Det smeller ganske godt, og bildene krever litt plass.

- Hva slags perspektiv har du på videre prosjekter?

- Jeg må dele det litt opp. Nå er det VM, og så er det cupfinale og deretter Champions League. Mye håndball nå, og sånn skal det være. Håndballspiller er jeg kanskje bare i to år til, så det må ha hovedfokuset nå. Men jeg gleder meg til neste kapittel, hvor jeg kan bruke alt krutt på malingen, sier strekspilleren.

Men den neste uka handler det om å bruke kruttet i Novi Sad mot Tsjekkia mandag kveld, og deretter forhåpentligvis en kvartfinale i Beograd på onsdag - mot enten Serbia eller Sør-Korea.

HAR MED TEGNESAKER: Isabel Blanco har med seg tegnesaker til VM, for plutselig får hun en idé som må ned på arket. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
HAR MED TEGNESAKER: Isabel Blanco har med seg tegnesaker til VM, for plutselig får hun en idé som må ned på arket. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix Vis mer