Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slike reiser kan koste Beckham 100-kampen

Har vært i Brasil og Sierra Leone.

(Dagbladet.no) Tidligere denne uka var David Beckham (32) i Brasil, hvor han profilerte et ferie- og fotballparadis han skal være med å bygge.

I forrige uke var han i Sierra Leone som UNICEF-ambassadør.

All denne reisingen kan nå komme til å koste ham dyrt, skriver The Sun. For i stedet for å trene fotball har Becks reist verden rundt på sivile oppdrag. Kampformen blir ikke bedre av slikt, og da spørs det om Fabio Capello tar ham ut i troppen skal møte Sveits.

- Er i form

David Beckham har 99 landskamper for engelskmennene og er selvfølgelig veldig sugen på hatt nummer 100 også.

Og det er slettes ikke utenkelig at Capello gir ham denne, siden det tross alt bare er snakk om en treningskamp.

Samtidig er det italienerens først kamp, og er sikkert lite lysten på å drive veldedighet. Og hvis Beckham ikke blir plukket ut denne gangen, betyr ikke det nødvendigvis at England-karrieren hans er over. Capello vil helt sikkert vurderer ham igjen seinere, hvis han gjør det godt i Major League Soccer.

Høyrekanten har trent med Arsenal i kamppausen til LA Galaxy, men de siste dagene har han altså brukt til mye mer enn bare fotball. Selv mener Becks at han er i god nok form til å spille med Three Lions på brystet.

I AFRIKA: David Beckham var i forrige uke i Sierra Leone, som UNICEF-ambassadør. Det ser ikke akkurat ut som han har lagt på seg i Major League Soccer-ferien, men det gjenstår å se om Fabio Capello mener kampformen er god nok. Foto: AFP
I AFRIKA: David Beckham var i forrige uke i Sierra Leone, som UNICEF-ambassadør. Det ser ikke akkurat ut som han har lagt på seg i Major League Soccer-ferien, men det gjenstår å se om Fabio Capello mener kampformen er god nok. Foto: AFP Vis mer

- Jeg er i så god form jeg kan være. Jeg har trent med et av de best trente lagene i Europa og føler meg klar, men dette er ikke opp til meg, sier Beckham til BBC World.

Eksklusiv liste

Hvis han blir med mot Sveits kommer Beckham på en eksklusiv liste sammen med Peter Shilton, Bobby Moore, Sir Bobby Charlton og Billy Wright.

Også Sir Alex Ferguson mener Capello er nødt til å gi Beckham sjansen.

- Å nekte David den 100. kampen er ikke riktig og jeg tror Fabio Capello har bestemt seg i den saken, sier Sir Alex.

Det er ikke bare britene som har engasjert seg i denne diskusjonen. Franz Beckenbauer synes det vil være trist om ikke 32-åringen kommer seg på 100-lista.

- Jeg vet ikke hva Capellos planer for England er, men jeg mener det er en hyggelig gest å gi en levende legende som Beckham sjansen til å spille kamp nummer 100 selv om du planlegger en framtid uten ham, sier Beckenbauer ifølge BBC.

PRESENTERTE FERIEPARADIS: David Beckham var tidligere denne uka i Brasil, hvor han sammen med norske Torben Frantzen presenterte et fotball- og ferieparadis i Natal.
ENDER HAN PÅ 99? David Beckham mener han er i god nok for til å spille landskamp nummer 100.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media