-  Slike taklinger skjer i hver kamp

Den belgiske dommeren Paul Allaerts synes det var fryktelig å se bildene av Per Ciljan Skjelbred som brekker beinet. Men han mener sånne taklinger skjer i hver kamp.

Allaerts ga Ieroklis Stoltidis gult kort etter taklingen som traff Per Ciljan Skjelbred i stamfoten - og som sendte 18-åringen til sykehuset med leggen i vinkel, brukket på to steder.

Slik oppfattet den belgiske dommeren situasjonen 6 minutter og 19 sekunder ut i kampen:

-  Jeg så Stoltidis taklet Skjelbred, men var ikke veldig godt plassert. Taklingen var for sen, men hvor ille det var oppdaget jeg først da jeg så avisene, sier Paul Allaerts til Dagbladet.

-  Når slike ting skjer er det alltid fryktelig. Spilleren klarte ikke å komme seg unna. Det var virkelig uflaks for ham.

Ikke sikker

I Norge har Stoltidis fått gjennomgå kraftig etter angrepet på hele Norges fotballyndling. Jan Åge Fjørtoft, Erik Solér og Knut Torbjørn Eggen har alle tatt til orde for at grisetaklingen var bevisst. Langt flere mener Stoltidis skulle vært utvist. Allaerts er ikke like sikker.

-  Jeg måtte ta avgjørelsen der og da. Diskusjonen om det skulle vært rødt kort vil jeg ikke ta her.

-  Skjønner du at mange mener grekeren burde vært utvist?

 UFLAKS: Den belgiske dommeren Paul Allaerts registrerte ikke at taklingen fra Stoltidis mot Skjelbred fikk så dramatiske konsekvenser før han leste avisene dagen etterpå. Foto: Tom E. Østhuus
UFLAKS: Den belgiske dommeren Paul Allaerts registrerte ikke at taklingen fra Stoltidis mot Skjelbred fikk så dramatiske konsekvenser før han leste avisene dagen etterpå. Foto: Tom E. Østhuus Vis mer

-  Jeg forstår diskusjonen. En kamp kan fortone seg på to forskjellige måter, avhengig av om man ser den live eller på TV. Fra mitt ståsted gikk Stoltidis etter ballen. Derfor ga jeg ham gult kort.

Veldig uflaks

-  Har du sett TV-bildene av episoden?

-  Nei, det har jeg ikke rukket. Men det er alltid enkelt å trekke fram én situasjon i etterkant. Slike taklinger skjer i hver kamp, men Rosenborg-spilleren hadde veldig uflaks. Det viktigste er at han kommer seg på beina så fort som mulig, sier Allaerts.

Han ber Dagbladet viderebringe følgende lykkeønskning til Per Ciljan Skjelbred:

-  Jeg håper virkelig at alt går godt for ham, og ønsker ham lykke til i rehabiliteringen.

STYGT: Stoltidis takler Skjelbred.