- Slike testkamper vi trenger

COTTBUS (Dagbladet) (FC Energie Cottbus- Rosenborg 2- 1): - En fin gjennomkjøring mot et kraftlag. Treningskamper mot gode europeiske lag er nødvendige. Mange lyspunkter, men tapet var unødvendig.

Rosenborg-trener Nils Arne Eggen ristet på hodet, fyrte opp den ene sigaretten etter den andre, mens han ga sine høylytte ordre i første halvdel av andre omgang. Da var han småirritert over at Cottbus sikret seg seieren i en dårlig Rosenborg-periode. Men ellers var han fornøyd med mye av det han så av de til sammen 16 spillerne han testet i treningskampen på Stadion der Freundschaft i Cottbus.

Trass i det knepne tapet.

- Dagfinn Enerly spilte meget godt den omgangen han fikk prøve seg etter akillesskaden. Det var bestemt på forhånd at han skulle prøve seg bare den ene omgangen. Men det jeg så var oppløftende. Hans scoring var flott. Han blir en verdifull tilvekst framover.

- Og det er godt å se gamlegutta som Bent Skammelsrud og Erik Hoftun i ferd med å finne høstformen. Morten Knutsen gjorde mye bra framover. Christer George leverte mye bra i andre omgang, men manglet den nødvendige flaksen, sier Eggen til Dagbladet.

Han er sikker på at Rosenborg slett ikke er slått i kampen om vårt tiende ligamesterskap.

- Å forsvare triumfer er aldri lett, men jeg ser lyst på mulighetene. Vi har både Lillestrøm og Brann hjemme. Og vi skal greie kvalifiseringen til Champions League. Vi er på rett vei, slår Eggen fast.

Kampen mot Energi Cottbus, som har overlevd den første sesongen i tysk Bundesliga, ble en tøff, men fair batalje for nesten 7000 tilskuere. Også for østtyskerne ble kampen mot Rosenborg regnet som den klart viktigste i oppkjøringen til den nye Bundesligasesongen.

<B>TØFFE TAK: Jarle Steinsland i kamp med en av spillerne fra Energie Cottbus.