- Slike ting vil ryste en spiller

Hitzfeld om Rooney-skandalen.

FLYR FRA LUTON: Wayne Rooney ble knipset før han gikk ombord i flyet til Sveits i fomiddag. Foto: AP/Chris Radburn, PA
FLYR FRA LUTON: Wayne Rooney ble knipset før han gikk ombord i flyet til Sveits i fomiddag. Foto: AP/Chris Radburn, PAVis mer

||| • Fotballstudio i morgen: Alle EM-kvalikkampene fra kl. 17

(Dagbladet): I formiddag gikk Wayne Rooney på flyet til Sveits, på tross av to søndagsavisers påstander om utroskap med en prostituert.

I morgen kveld spiller det engelske landslaget en viktig EM-kvalik i Basel, og Sveits-trener Ottmar Hitzfeld tror Manchester United-spissen er sterkt preget av skandalen.

Likevel er Hitzfeld sikker på at Rooney starter i EM-kvalikkampen.

- Jeg er ingen psykolog, men slike ting vil selvsagt ryste en spiller. Jeg regner med at (Fabio) Capello vil la Wayne Rooney spille, fordi han er i god form for øyeblikket. En trener lar ikke være å bruke en spiller av et slikt kaliber, sier Hitzfeld til nyhetsbyrået AP.

Britiske aviser skriver i dag at 24-åringen er dypt fortvilet over avisoppslagene, og frykter for sitt ekteskap med ungdomskjæresten Coleen.  

Seinest fredag smilte livet til United-spissen. Rooney var involvert i alle Englands fire mål mot Bulgaria, og Hitzfeld nekter å tro at den gryende skandalen var påvirkende for spissens måltørke før og under VM.

- Den eneste grunnen til at Rooney ikke var i slag under VM var at han hadde vært skadd i lang tid på forhånds, sier Hitzfeld.

England-sjef Capello har ennå ikke kommentert Rooney-saken, men nyhetsbyrået PA mener det er utenkelig at spissen ville fått være med på flyet til Sveits dersom han ikke var tiltenkt en startplass.

Sveits-sjef Hitzfeld har nok å stri med selv, ingen sveitiske spisser her scoret på 11 kamper. Gelson Fernandes' mål mot Spania i VM er den siste scoringen for laget.

- Vi prøver alltid å vinne alle kamper vi spiller. Vi må bare finne den rette balansen mellom Spania-kampen, hvor vi forsvarte oss godt, og overganger rett til angrep, sier Hitzfeld.

IMPONERTE FREDAG: Wayne Rooney varhadde en fot i alle Englands mål mot Bulgaria, i en tilbaketrukket spissrolle. Foto: REUTERS/ Eddie Keogh
IMPONERTE FREDAG: Wayne Rooney varhadde en fot i alle Englands mål mot Bulgaria, i en tilbaketrukket spissrolle. Foto: REUTERS/ Eddie Keogh Vis mer