- HØRER IKKE HJEMME: Sepp Blatter uttaler seg om dagens hendelser i en pressemelding. Foto: EPA/ENNIO LEANZA
- HØRER IKKE HJEMME: Sepp Blatter uttaler seg om dagens hendelser i en pressemelding. Foto: EPA/ENNIO LEANZAVis mer

- Slike uredeligheter hører ikke hjemme i fotball

Dette sier Sepp Blatter.

(Dagbladet): Det startet med en razzia på luksushotellet Baur Au Lac i Sveits i dag tidlig, der de pågrepne er siktet for utbredt korrupsjon de to siste tiårene.

I alt er 14 personer mistenkt av de amerikanske myndighetene.

For første gang etter at rabalderet startet i dag tidlig, uttaler Fifa-president Sepp Blatter seg nå offentlig. Det på Fifas egne nettsider.

- Dette er en vanskelig tid for fotballen, fans og FIFA som en organisasjon. Vi forstår skuffelsen som mange har uttrykt i forbindelse med dette, og jeg vet at dagens hendelser vil påvirke hvordan mange ser på oss, sier Blatter.

Ønsker etterforskningen velkommen - Selv om disse hendelsene er uheldige, skal det være klart at vi ønsker etterforskningen gjort av amerikanske og sveitsiske myndigheter velkommen. Vi tror det vil styrke ting Fifa allerede har gjort for å luke ut skjevheter i fotball, fortsetter presidenten for det internasjonale fotballforbundet.

- Slike uredeligheter hører ikke hjemme i fotball og vi vil forsikre om at de som tar del i det avskjediges.

Blatter påpeker at Fifa har tatt grep og utestengt elleve korrupsjonsmistenkte medlemmer, og suspendert dem fra alle fotballaktiviteter. Det meldte Fifa også i kveld.

- Vi kommer til å fortsette å jobbe sammen med relevante myndigheter og inne i Fifa for å luke ut enhver skjevhet, for å gjenvinne tillit og forsikre om at fotballen verden over er fri for skjevheter.