Slikt gjør man bare ikke

En passende innføring i konkurranseidrettens takt og tone.

EN VERDENSSKANDALE:  De avtalte badminton-tapene er blitt avisoppslag over hele verden. Her fra en indonesisk førsteside i går. FOTO: AFP / Bay Ismoyo.
EN VERDENSSKANDALE: De avtalte badminton-tapene er blitt avisoppslag over hele verden. Her fra en indonesisk førsteside i går. FOTO: AFP / Bay Ismoyo. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

AT VERDENS BESTE badmintonspillere fikk en innføring i sportens takt og tone i nettopp Storbritania, var en passende tilfeldighet. Det er jo herfra den moderne konkurranseidretten har hentet sine beste sider. Like tilfeldig er det ikke at denne diskvalifikasjonen for å prøve og tape, har vokst i nyhetsmeldingene verdens over til å bli lekenes mest aktuelle sak.

 For dette er diskusjonen om hva idrettslig konkurranse skal være:

•• Er det en lek med mest verdi i seg selv, eller gjelder det bare å vinne innenfor de skrevne reglene?

Det internasjonale badmintonforbundet (BWF) mente altså det første.

FOR DET var BWF som stoppet fire dobbeltlag da de forsøkte å tape kampene sine for å få en lettest mulig vei videre i OL-turneringen. I seg selv var det en oppsiktsvekkende modig beslutning. De fleste av de internasjonale særforbundene har sett tilsvarende taktiske manøvre før uten å reagere, og på samme vis strømmer det nå inn med uttalelser fra badmintonspillere -og ledere som minner om at dette jo også har skjedd ofte i denne sporten uten å få konsekvenser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer