Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slind parkerte Kowalczyk da hun fikk sitt internasjonale gjennombrudd: - Fantastisk

Silje Øyre Slind sikret karrierens første pallplass i verdenscupen.

GJENNOMBRUDD: Silje Øyre Slind. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
GJENNOMBRUDD: Silje Øyre Slind. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Silje Øyre Slind har hatt en god utvikling i langrennssporet i det siste. I fjor kjempet hun seg inn til sin bronse i NM-sprinten. Mens «the usual suspects» var opptatt med NM på Lygna, valgte Øyre Slind å gå verdenscupssprint i OL-løypene i Sør-Korea,

Og for en kveld det ble for 28-åringen - som hadde en sjetteplass som beste individuelle plassering i verdenscupen fra før.

I dagens sprint tok hun seg enkelt videre fra prologen og kvartfinalen - og i semifinalen viste hun teft og kløkt og spurtslo Justyna Kowalczyk.

- Herlig gjort. Meget godt gjennomført, konkluderte NRKs kommentatorduo Torgeir Bjørn og Jann Post.

God finale

I finalen ble det gått knallhardt ut fra start - ledet an av amerikanske Ida Sargent og Justyna Kowalczyk.

Slind holdt også følge - og de tre fikk en luke.

Men så roet farten seg ned betraktelig. Slovenske Anamarija Lampic tak og slo til med en langspurt.

Det holdt til seier.

TUNG PLASSERING: Justyna Kowalczyk fkk den sure fjerdeplassen under dagens sprint. her fra Lillehammer i fjor. Foto: NTB Scanpix
TUNG PLASSERING: Justyna Kowalczyk fkk den sure fjerdeplassen under dagens sprint. her fra Lillehammer i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Bak kjempet Øyre Slind seg inn til en andreplass etter hun parkerte Sargent og Kowalczyk. Det var ingen tvil om hvem som var raskest.

- Det er fantastisk. Det er karrierens beste løp, sa Torgeir Bjørn mens bildene av en jublende glad Slind rullet over skjermen.

Fossli nummer to

I herrenes sprintfinale var hang Sondre Turvoll Fossli med på et russisk tog ledet an av Gleb Retivykh, Andrey Parfenov og Alex Panzhinskiy.

Nordmannen lå smart bak de tre helt inn til de kom inn på stadion. Dermed ble det en sluttspurt.

Der var det russiske Retivykh som var sterkest. Han tok seieren foran Turvoll Fossli og Parfenov.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling