Slipp meg, Lyn

Lyn-keeper Ali Al-Habsi (23) trygler Lyn om å slippe ham til Bolton før overgangsvinduet stenger 31. august.

Lyns solide sisteskanse skal etter planen forlate Lyn til fordel for den engelske Premier League-klubben gratis som Bosman-spiller etter sesongen. Men etter at landslagskeeperen fra Oman var over og så Bolton tape 0- 1 for Everton på Reebok Stadium sist helg, klarer han ikke å få tankene på Bolton og Premier League ut av hodet.

Ny karriere

-  I hodet mitt er jeg allerede i England. Derfor håper jeg Lyn er villig til å ta imot en kompensasjon fra Bolton slik at jeg kan komme i gang med min nye karriere fortest mulig, sier Ali Al-Habsi til Dagbladet.

Og legger kjapt til:

-  Lyn ville gjort meg veldig lykkelig om de hadde gått med på det.

I Bolton venter en tre og et halvt år lang kontrakt på ham - og en konkurranse mot keeperduoen Jussi Jaaskelainen og Ian Walker. Al-Habsi har stor tro på at han kan gå rett inn på laget.

-  Manager Sam Allardyce har sagt at han vil gi meg en sjanse til å bevise at jeg fortjener å bli førstekeeper. Det er opp til meg. Derfor vil det også være en fordel om jeg kommer dit så raskt som mulig, sier Al-Habsi til Dagbladet.

Må bli ut sesongen

 FARVEL, NORGE: Lyn-keeper Ali Al-Habsi har for lengst bestemt seg for å forlate den norske Tippeligaen. Han har skrevet under for engelske Bolton, og vil gjerne reise før 31. august. Foto: Arnt E. Folvik
FARVEL, NORGE: Lyn-keeper Ali Al-Habsi har for lengst bestemt seg for å forlate den norske Tippeligaen. Han har skrevet under for engelske Bolton, og vil gjerne reise før 31. august. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

Lyn-direktør Morgan Andersen sier til Dagbladet at Ali Al-Habsi pent må innstille seg på å spille sesongen ut for Lyn.

-  Vi vet at han aller helst vil til Bolton nå, men den kompensasjonen Bolton har tilbudt oss for å slippe spilleren nå er så dårlig at vi ikke engang ville fått råd til å hente en juniorkeeper i Norge, Sverige eller Danmark. Beløpet er tilnærmet ingenting, og vi ville ikke merket det i regnskapet engang, sier Morgan Andersen.

-  Profesjonell spiller

Han rangerer Al-Habsi som den beste keeperen i Norge, og mener at Lyn tjener mer sportslig ved å beholde keeperen enn økonomisk ved å slippe ham.

Morgan Andersen frykter ikke at Al-Habsi vil underprestere ut sesongen.

-  Han er en gjennomført profesjonell og ærlig fyr, så det er jeg ikke redd for. Han forstår at vi er nødt til å få en fair pris for å slippe ham midt i sesongen. Så får han heller utsette drømmen sin litt om Bolton ikke er villig til å betale det vi mener er en rimelig kompensasjon, sier Morgan Andersen.

Al-Habsi lover å vise seg fra sin beste side mot Rosenborg i dag.

-  Jeg så dem i Champions League. Der var de gode, så det vil bli tøft for oss. Vi kan ikke gjøre noen feil om vi skal ta dem, sier Ali Al-Habsi.