Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Slipper å bruke kriseplan: - Vi trenger spesialister

Thorir spår nøkkelrolle for «nye» kantspillere.

OPTIMISME: Norges landslagssjef Thorir Hergeirsson møtte Dagbladet og øvrig norske presse etter en lett treningsøkt i ettermiddag. Islendingen er lettet over at hele den norske troppen er friskmeldt og dermed slipper Norge å spille uten rendyrkede venstrekanter som mot Ungarn.
OPTIMISME: Norges landslagssjef Thorir Hergeirsson møtte Dagbladet og øvrig norske presse etter en lett treningsøkt i ettermiddag. Islendingen er lettet over at hele den norske troppen er friskmeldt og dermed slipper Norge å spille uten rendyrkede venstrekanter som mot Ungarn. Vis mer

• Semifinale: Norge - Sverige

BUDAPEST (Dagbladet): Gledelig for Norge er det at sykdomsplagede Camilla Herrem endelig er friskmeldt til semifinalen mot Sverige. Det gleder spesielt landslagssjef Thorir Hergeirsson.

- Det er jeg ekstremt glad for, sier Thorir til Dagbladet før kveldens kamp.

- Fryktet du at situasjonen i troppen kunne vært verre?

- Jeg innstilte meg på at vi måtte være flinke til å bruke de vi hadde til rådighet og var forberedt på å improvisere. Det slipper vi nå, sier islendingen.

I verste fall kunne Norge også i kveld stilt uten rene venstrekanter i kamptroppen. I den avsluttende gruppespillkampen mot Ungarn måtte Hergeirsson bruke Heidi Løke som en nødløsning på venstrekant i angrep. Dette fordi både Herrem og Sanna Solberg var slått ut med sykdom.

Og Norge slet uten sine vanligvis så målfarlige kanter.

Herrem viktig Hergeirsson røper overfor Dagbladet at kantspillet kan bli nøkkelen til suksess mot et formsterkt Sverige.

- Vi trenger spesialister. Og da mener jeg i alle posisjoner. Men: Det blir en kamp i kampen på kanten. Da trenger vi en «fresh» Camilla. Også er Sanna Solberg mye bedre enn i går. Det er jeg glad for, sier Hergeirsson.

Landslagslege Nils Ivar Leraand bekrefter også at Herrem er klar for kamp.

- Nå stråler det av øynene til Camilla og hun er klar, sier Leraand til Dagbladet.

Thorir Hergeirsson har latt seg imponere av den svenske EM-innsatsen, men er klar på hva som må gjøres for å stoppe gultrøyene.

- Hva frykter du mest hos Sverige, Thorir?

GIGANTHALL:  Papp László Sportaréna i Budapest kan ta opptil 12 500 tilskuere. Hvor mange som kommer på Norge - Sverige er derimot et godt spørsmål. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
GIGANTHALL: Papp László Sportaréna i Budapest kan ta opptil 12 500 tilskuere. Hvor mange som kommer på Norge - Sverige er derimot et godt spørsmål. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

- Jeg frykter egentlig ingenting. Vi trenger en god kamp der vi spiller opp mot vårt beste gjennom hele kampen. Vi vet vi må levere vårt beste i forsvar - og vi må storspille framover. Vi trenger å være som på nivået som i 2. omgangene mot Romania og Danmark, sier Thorir.

Ikke overdrive Kampene landslagssjefen refererer til endte med soleklare seire. Først 27-19 i åpningskampen mot Romania. Deretter 27-21-seier mot Danmark, etter at danskene ledet med ett - 12-13 - til pause.

- Vi skal være forsiktig og ikke gjøre Sverige bedre enn de er. Det er vanskelig å sammenligne dagens Sverige med tidligere utgaver, men det er trolig et av de beste lagene de har hatt, sier Hergeirsson.

Norge - Sverige starter klokka 20.30. Du kan følge kampen i Dagbladets EM-studio. Kampen spilles inne i gigantiske Papp László Sportaréna i Budapest. Hallen tar rundt 12 500 tilskuere.