Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge tapte 8-0 mot Canada

Slipper å fjerne kroppshår etter stortap: - Jeg hadde helt det på bålet

Landslagstrener Espen Hegde lovte kjelkehockeylandslaget at han skulle fjerne alt kroppshår om guttene hans gikk av med seieren mot Canada.

VANSKELIG MOTSTAND: Canada ble noen hakk for store for de norske kjelkehockeyspillerne. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån
VANSKELIG MOTSTAND: Canada ble noen hakk for store for de norske kjelkehockeyspillerne. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GANGNEUNG (Dagbladet): Det norske kjelkehockeylandslaget fikk en svært vanskelig oppgave når de måtte slå Canada for å ha skjebnen i egne hender i gruppespillet i Paralympics.

De kanadiske superstjernene sto med den elleville målforskjellen 27-0 etter seier mot Sverige og Italia.

Landslagstrener Espen Hegde lovte å fjerne alt kroppshår hvis guttene hans klarte å gå inn i rollen som David.

SOLID MANKE: Landslagstrener Espen Hegde. Foto: Olympiatoppen.
SOLID MANKE: Landslagstrener Espen Hegde. Foto: Olympiatoppen. Vis mer

Denne gangen ble det derimot 8-0-seier til Goliat.

- Det hadde jeg helt på bålet på et sekund hvis vi kunne slått den gjengen der. Det hadde ikke gjort meg noen ting. En bitte liten trøst er det, men den er mager, sier Espen Hegde til Dagbladet.

- Knallsterke

Norge klarte lenge å begrense Canadas ledelse til 2-0, men midtveis i andre periode raknet det bakover.

Etter kampen er de norske landslagsspillerne fulle av lovord om overmakten.

- Canada er verdens beste hockeylag. De er ranket som nummer én. De knuste USA i finalen i fjor, sier kaptein Loyd Remi Solberg til Dagbladet.

- Vi visste at de kom hardt ut. De er sterke. De er etter min mening verdens beste lag. Det er Canada og hockey. Det er samme om det er herre-, dame- eller paraishockey. De er knallsterke, sier veteran Rolf Einar Pedersen (48) til Dagbladet.

Pedersen, som faktisk tok langrennsgull i Paralympics i 1992, blir stolt når han tenker tilbake på gamle dager da Norge slo Canada.

- Vi har slått Canada i både Vancouver og i VM tidligere. Vi har fått oppleve å slå dem og å ta VM-gull, og det er utrolig bra. Vi kan suge på den, men det har vært, og da er det ikke så spennende lenger, erkjenner Pedersen.

Saken fortsetter under videoen.

SUPERHELTENE: Vi har møtt noen av de virkelige superheltene. Video/redigering: Siv Johanne Seglem Vis mer

Irritert over takling

Det gikk relativt fint for seg på isen til tross for mange tøffe dueller, men da 8-0-scoringen satt for Canada, ble det derimot temperatur.

Norge kom på en overgang i overtall, men en kanadier smalt inn i Pedersen. 48-åringen ropte forgjeves på dommerne mens Canada kontret inn den åttende og siste scoringen i kampen.

- De er jo nådeløse disse dommerne. Det er målsjanse. Fem mot tre. Det er en klar «teeing». Du skal takle med kropp - ikke kjelke. Det smeller i stålet. Det er litt frustrerende, sier Pedersen, som smalt kølla i veggen sekunder etter scoringen.

Morten Værnes ble også forbannet.

- Det skulle aldri vært mål. Vi spurte dommeren etterpå, men han så ikke situasjonen. Det var midt i sonen, det er helt utrolig at han ikke får det med seg, men sånn er det. Det er 8-0, sier Værnes til Dagbladet.

Norge trengte svensk hjelp

Etter tapet mot Canada var sjansene minimale for norsk avansement til semifinalen.

Sverige måtte vinne mot Italia, mens Norge måtte vinne mot Sverige på tirsdag.

- Jeg må heie på Sverige. Det er ikke så ofte jeg gjør det, men jeg må det. Vi får håpe det går veien. De ønsker å slå Italia, og deretter oss. Så de har like mye å kjempe for som oss. I mesterskap kan alt skje, sa Morten Værnes før kampen ble spilt

Mens landslagstrener Espen Hegde kunne se en potensiell Sverige-seier, var Rolf Einar Pedersen skeptisk.

- På en jævla bra dag, og litt til, er det muligheter. Det er kanskje 85-15 i Italias favør. Jeg tror de har ganske god kontroll, spådde veteranen.

Italia vant kampen 1-0, og dermed kan ikke Norge kvalifisere seg til semifinalen i Paralympics.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!