Bikini håndball

Slipper å kle av seg

Norge vinner den mer enn sære bikini-striden i strandhåndball.

VINNER BIKINI-STRIDEN: I sommer fikk det norske strandhåndball-landslaget bot for å spille i dette antrekket. Nå blir det tillatt ifølge IHF-president Hassan Moustafa. Og han bestemmer alt i denne sporten. FOTO: Norges Håndballforbund
VINNER BIKINI-STRIDEN: I sommer fikk det norske strandhåndball-landslaget bot for å spille i dette antrekket. Nå blir det tillatt ifølge IHF-president Hassan Moustafa. Og han bestemmer alt i denne sporten. FOTO: Norges Håndballforbund Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OM et par måneder vinner Norge den pågående bikini-striden i strandhåndball. Det er avgjort etter at sportens enehersker Hassan Moustafa nå uttaler seg til storavisa New York Times om hva som blir den offisielle drakta framover.

På spørsmålet om håndballjentene ikke snart skal få slippe å kle av seg for å drive med sporten sin, svarer Moustafa følgende:

- Det er høyst sannsynlig.

Da er en av de dummeste sakene i internasjonal idrett avgjort. For i håndball har den 77 år gamle Hassan Moustafa i praksis lenge skrevet reglene selv.

På IHF sin kongress i november forsvinner derfor kravet om at kvinnene er nødt til å spille i bikini. Da får de i stedet velge mellom minst tre ulike kampantrekk.

SÅNN var det ikke under EM i juli da de norske spillerne valgte å utfordre regelverket, og ikke overraskende ble belønnet med en internasjonal medieomtale sporten aldri har vært i nærheten av. Kvinner som nekter å kle av seg, er globalt nyhetsstoff. Lenger er ikke den internasjonale likestillingen kommer verken her eller der:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer