Slipper alle gratis inn til sølv-kampen

Vålerenga Hockey håper på publikums hjelp mot Lillehammer i morgen.

HOCKEYFEST: Vålerenga inviterer alle til gratis hockeykamp i Jordal Amfi mot Lillehammer i morgen når kampen om seriesølvet skal avgjøres.Foto: Krister Sørbø / SCANPIX
HOCKEYFEST: Vålerenga inviterer alle til gratis hockeykamp i Jordal Amfi mot Lillehammer i morgen når kampen om seriesølvet skal avgjøres.Foto: Krister Sørbø / SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Stavanger Oilers har lenge vært klare som seriemestre i årets eliteserie. Oljeguttene har attpåtil satt ny poengrekord i grunnserien.

Bak de suverene mestrene er det derimot svært jevnt, hvor Vålerenga, Lørenskog og Lillehammer lenge kjempet om andreplassen.

Presset på VIF Lillehammer falt ut av sølvkampen etter 0-2-tapet hjemme mot Lørenskog tirsdag - og før morgendagens serieavslutning er Vålerenga og Lørenskog likt på poeng, men Vålerenga er foran på innbyrdes oppgjør.

Lørenskog bør vinne greit mot Stjernen hjemme i Lørenskog ishall i morgen kveld. I så fall er Vålerenga nødt til å slå Lillehammer på Jordal amfi for å berge andreplassen - som gir en enklere motstander og hjemmebanefordel i de påfølgende kvartfinalene.

Håper på stinn brakke På papiret har Vålerenga en langt tøffere motstander enn Lørenskog. I årets sesong har Vålerenga to seirer og to tap mot Lillehammer, så morgendagens oppgjør ser helt åpen ut. Sist sesong tapte Vålerenga fire av fem kamper mot morgendagens motstander.

Derfor åpner Vålerenga dørene og slipper alle gratis inn i sesongens siste seriekamp, i håp om stinn brakke og fullt trøkk på Jordal. Med publikums hjelp håper Vålerenga-direktør Jan Tore Kjær at klubben skal gå seirende ut av det viktige oppgjøret.

- God markedsføring - Vi har fått noen samarbeidspartnere til å dekke inn noe av det vi taper i publikumsinntekter. Men samtidig håper vi å skape en skikkelig hockeyfest, så selv om vi taper penger på dette, så ser vi  på det som god markedsføring, sier Kjær til Dagbladet.

Forskjellen på andre- og tredjeplass i serien er stor:

Seriemester Stavanger Oilers velger sin kvartfinalemotstander mot lag nummer sju (Stjernen) og åtte (Rosenborg) på tabellen. Sølvvinneren kan velge blant lag nummer seks (Storhamar eller Sparta) og det laget som Stavanger ikke velger av nummer sju og åtte.

Håper på Stjernen Stavanger velger trolig Rosenborg som kvartfinalemotstander. Mot Stjernen har de tross alt tapt to av fem kamper i grunnserien.

Med sølv til Vålerenga vil Stjernen derimot være et naturlig valg. I år har de vunnet alle fem kampene mot Fredrikstad-laget.

Om Vålerenga taper mot Lillehammer i morgen kveld, så venter trolig Storhamar i kvartfinalene. Det vil være en langt tøffere motstander: Storhamar har slått Vålerenga i fire av fem oppgjør både i år og i fjor.

- Det er ingen tvil om at veien videre mot en eventuell NM-finale vil bli lettere for oss dersom vi sikrer sølvmedaljenen i serien i morgen kveld, sier VIF-direktør Jan Tore Kjær til Dagbladet.

NB! Oppsettet av kvartfinalene vil bli klart like etter serieavslutningen i morgen kveld.