Slipper boikott

Sinte japanere lar Romania delta tross nakenturninga.

Det japanske turnforbundet truet med boikott etter at tre rumenske OL-medaljevinnere utøvde sporten sin i nettoen. Nakenturningen skapte furore da den ble vist på japansk tv. Det gjorde ikke saken bedre at de samme nakne atletene også deltar i en bildebok.

- Dette er et farlig signal å sende unge jenter som er på vei inn i sporten. De kan tro at dette er en fin måte å tjene penger på - å først vinne en OL-medalje og så stille opp naken, sier den japanske turnhelten Keiko Ikeda.

Lavinia Milosovici vant dobbelt OL-gull i 1992. Med seg foran kamera hadde hun OL-vinneren Claudia Presecan og Corina Ungureanu. Fordi samtlige ikke lenger driver med aktiv turn, velger japanerne å ikke utestenge Romania fra 14-nasjoners-turneringen i Yokohama i september. Det har nå det høyeste rådet i turnforeninga avgjort.

- Det rumenske turnforbundet har forsikret oss om at de tre turnerne ikke lenger er medlemmer hos dem. De er like sinte som oss, sier talsmann Eri Nakamura til Reuters.

TERGER JAPANERNE: Fra venstre Claudia Presecan (23), Lavinia Milosovici (26) og Corina Ungureanu (22) poserte mandag for pressen i Tokyo. De promoterer DVD-en hvor de utøver sporten sin uten klær.