Slipper degradering etter fly-tabbe

Bodø/Glimt kom altfor seint til siste serierunde.

KAMPEN STARTET TO TIMER FOR SEINT: Kåre Ingebrigtsen og Bodø/Glimt ble stanset av snøen på flyplassen i Bodø, og kom dermed altfor seint til siste serierunde. 
Foto: Anders Vanderloock / Scanpix
KAMPEN STARTET TO TIMER FOR SEINT: Kåre Ingebrigtsen og Bodø/Glimt ble stanset av snøen på flyplassen i Bodø, og kom dermed altfor seint til siste serierunde. Foto: Anders Vanderloock / ScanpixVis mer

Styret i Norges Fotballforbund har bestemt at Bodø/Glimt ikke skal degraderes til 2. divisjon fordi laget møtte for sent til seriekampen mot Tromsdalen.

Bodø/Glimt ble forsinket til 1. divisjonskampen mot Tromsdalen på grunn av mye snø på flyplassen i Bodø. Det førte til at kampen startet først to timer etter at kampen skulle ha vært blåst i gang. Ifølge turneringsbestemmelsene skal lagene i toppfotballen reise en dag i forveien til bortekamper i de to siste serierundene.

«Forbundsstyret legger til grunn at Bodø/Glimt har uteblitt fra den aktuelle kampen uten gyldig grunn. Etter en helhetsvurdering har forbundsstyret kommet til at det foreligger forhold som tilsier at Bodø/Glimt ikke skal utelukkes fra spill i 1. divisjon».

Styret i NFF påpeker likevel at det fremstår som klart kritikkverdig og uansvarlig av Bodø/Glimt å tilsidesette turneringsbestemmelsene på denne måten.

Når det gjelder selve bruddet på turneringsbestemmelsene, er det Påtalenemnda som vurderer om det skal opprettes en sanksjonssak som Doms- og sanksjonsutvalget skal behandle. Foreløpig har ikke Påtalenemnda tatt stilling til dette spørsmålet, heter de fra NFF.

(NTB)