MÅ BLI HJEMME: Kjetil Rekdal (til venstre) og Kenneth Fredheim hadde gledet seg til Russland-tur. Slik gikk det ikke. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
MÅ BLI HJEMME: Kjetil Rekdal (til venstre) og Kenneth Fredheim hadde gledet seg til Russland-tur. Slik gikk det ikke. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Zenit St. Petersburg - Rosenborg

Slipper ikke inn i Russland: - Merkelige greier, sier Rekdal

Må kommentere Zenit St. Petersburg mot Rosenborg fra studio i Oslo.

Zenit St. Petersburg – Rosenborg, kl. 19 på Max

(Dagbladet): Kenneth Fredheim og Kjetil Rekdal skulle i kveld kommentert Zenit St. Petersburg mot Rosenborg ringside fra Russland. Men Discovery-duoen har ikke fått visum.

- Det er fryktelig kjedelig ikke å komme seg bortover. Jeg aner ikke hva som har skjedd. Dette er merkelige greier, sier Rekdal til Dagbladet.

Den profilerte fotballeksperten har aldri vært i Russland tidligere. Rosenborg spiller en vital kamp i Europa League i kveld. Nå må oppgjøret kommenteres fra et studio i Oslo.

Rosenborg-fly

Planen var at Fredheim, Rekdal og tre andre kolleger fra Discovery skulle sitte på med Rosenborg-flyet fra Trondheim til St. Petersburg i går. Med ingen av dem fikk visumet klart - derfor gikk turen i vasken.

STORSLÅTT: Her spilles storkampen mellom Zenit St. Petersburg og Rosenborg i kveld. Dette bildet er fra Rosenborgs trening i går kveld. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
STORSLÅTT: Her spilles storkampen mellom Zenit St. Petersburg og Rosenborg i kveld. Dette bildet er fra Rosenborgs trening i går kveld. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

Rekdal henviser til senior kommunikasjonsrådgiver i Discovery - Lars Hojem Kvam - for detaljene om hva som har skjedd. Til Dagbladet sier Kvam:

- Visumene til teamet som skulle over ble søkt fra sentralt hold. Uviss av hvilken grunn ble de ikke klare i tide. Teamet satt standby i går og håpet på en løsning. Vi pushet på at det skulle bli ferdig i går. Men på et tidspunkt gikk det dessverre ikke mer. Vi bestemte oss internt for å droppe Russland - og ser på hvordan vi kan gjøre sendingene best mulig fra Oslo.

Kvam fortsetter:

- Dette er ikke optimalt, og det var ikke dette vi ønsket oss. Men så lenge det er snakk om én kamp, skal ikke seerne merke så stor forskjell. Fredheim og Rekdal er en profesjonell duo. De gjør nå sitt beste hjemmefra.

Får hjelp

Også en reporter, videofotograf og innspillinsgleder skulle være med til Russland.

- Vi får nå hjelp av VG, som er vår eliteseriepartner. De har sagt seg villig til å bistå og komme med reaksjoner rundt kampen. Det er vi takknemlige for.

SENIOR KOMMUNIKASJONSRÅDGIVER: Lars Hojem Kvam. Foto: Discovery
SENIOR KOMMUNIKASJONSRÅDGIVER: Lars Hojem Kvam. Foto: Discovery Vis mer

- Leverte dere inn visumsøknadene for seint?

- Ting tyder på at det ville ha løst seg om vi søkte et par dager før, ja, men nøyaktig hva som har gått galt vet jeg ikke. Det er noe vi må finne ut av seinere. I går og i dag har vi vært opptatt av å finne en best mulig løsning for sendingen. Men vi kommer til å gå opp løypa.

Bør ha poeng

Kampen i kveld starter klokka 19.00. I tillegg til Zenit St. Petersburg og Rosenborg, er Real Sociedad og Vardar Skopje i gruppa. Zenit har seks poeng og leder. Rosenborg og Sociedad har tre poeng hver, mens Vardar har null.

To lag går videre fra gruppespillet. Uten poeng i kveld vil Rosenborg svekke sjansene sine betydelig.

- Rosenborg møter et godt fotballag og skal få kjørt seg. Tar de ett poeng, vil det være en sterk prestasjon, sier Rekdal.

Kampen spilles på en splitter ny stadion i St. Petersburg – kapasiteten er 68 000 tilskuere – og den skal også være VM-arena neste sommer. Rekdal innrømmer at han hadde gledet seg til å ta stadion nærmere i øyesyn.

- Dette var en strek i regningen, sier han.

Europa League
Zenit St. Petersburg22008-16
Real Sociedad21015-33
Rosenborg21013-53
Vardar Skopje20021-80