Slipper ikke ut på to uker

Først kom beskjeden om at han hadde testet positivt for corona. Nå sier tyske helsemyndigheter at Halvor Egner Granerud ikke får forlate hotellrommet på 14 dager.

CORONASMITTET: Halvor Egner Granerud. Foto: Bjørn Langsem
CORONASMITTET: Halvor Egner Granerud. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OBERSTDORF (Dagbladet): - Halvor er coronasyk. Det er ingen tvil om at han har fått sykdommen, forteller sportssjef Clas Brede Bråthen til Dagbladet torsdag ettermiddag.

Nå har skihopperen fått en ny dramatisk beskjed: Fra han ble bekreftet coronasmittet i går morges, får han ikke lov til å forlate hotellrommet i Tyskland før om 14 dager.

Det vil si onsdag 17. mars.

Ifølge Bråthen får han satt mat utenfor hotelldøra i Oberstdorf. Han får ikke lov til å forlate rommet, eller ta seg en luftetur.

Han får bare være inne på rommet på Explorer Hotel.

- Alexander Stöckl (hovedtrener) har gjort en kjempejobb inn mot de lokale helsemyndighetene, påpeker Bråthen.

- Vi har en tett og god dialog med dem. Vi gjør det vi kan med tanke på protokoller og restriksjoner i det landet vi er så heldige å få være gjester i.

Også hoppernes mediesjef, Steinar Bjerkmann, er satt i isolasjon. Han er den eneste som er blitt definert som nærkontakt av Granerud.

De to har hatt en del å gjøre med hverandre på hoppernes pressekonferanser. Bjerkmann kommer ikke til å være ringside i VM-bakkene mer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer