Slipper lett etter sexorgie?

Sju israelske ungdomslandslagsspillere i fotball slipper trolig forholdsvis lett fra disiplinærsaken etter at de alle skal ha hatt sex med den samme 18-årige jenta før en EM-kvalifiseringskamp.

Israels fotballforbund (IFA) kommer bare til å anklage dem for utilbørlig oppførsel og for å ha brutt lagets interne regler. Slik vil man unngå pinlige vitnemål om sexorgien og anklager som uansett kan bli vanskelige å bevise, skriver avisa Haaretz.

De sju synderne skal ha forlatt hotellrommene sine kvelden før lagets kamp mot Bosnia i oktober og tilbrakt kvelden sammen med en 18 år gammel jente i en annen hotell-fløy. Undersøkelser foretatt av et privat byrå skal ha bekreftet denne delen av hendelsesforløpet.

Spillernes forsvarer har ytret ønske om en "handel" med påtalemakten, men invitten er avslått. Det kan likevel være aktuelt å forhandle med enkelte av dem, trolig for å stryke bevisene mot andre.

Trolig blir det ikke aktuelt å kreve utestengelse fra klubbfotball. Pausen fra ungdomslandslaget blir etter alt å dømme også kortvarig, skriver den israelske avisa.

Ungdomslandslaget ble formelt oppløst da skandalen sprakk for to uker siden. Nå skal det gjenoppstå, men i første omgang altså uten dem som er anklagd for regelbrudd på sengekanten. Neste oppgave blir en vennskapskamp mot Hellas' U21-lag i januar, fulgt av kvalifiseringskamp til europamesterskapet måneden etter.

Det er ikke den første sexskandalen i israelsk fotball. I fjor ble det satt fram beskyldninger om at flere spillere hadde prostituerte på rommene før EM-omspillkampen mot Danmark, der laget tapte 0-5 på hjemmebane, skriver NTB.

En granskingskommisjon anbefalte at fire spillere burde utelukkes fra landslaget, men spillerne slapp straff.(Dagbladet.no)